Hamilton razjezil navijače Michaela Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2015 .

 

Po svojem tretjem naslovu svetovnega prvaka Formule 1 je očitno Lewisa Hamiltona že malo odneslo nad oblake, njegove izjave povzemajo športni novinarji v Nemčiji. V intervjuju za enega izmed sponzorjev ekipe Mercedes se je namreč Hamilton obregnil ob Michaela Schumacherja in razjezil njegove navijače

»Nikoli nisem delal takšnih stvari in se posluževal takšnih metod kot se jih je Michael, da je lahko osvajal naslove svetovnega prvaka,« je izjavil v pogovoru. Ali je pri tem mislil na njegove metode in »umazane trike«, ki so se širili v času njegove kariere, ali njegovo vedno prikazovano prvo mesto v ekipi Ferrari se ne ve, saj na nadaljnja vprašanja na to temo Hamilton več ni odgovarjal.

Glede na trenutno zdravstveno stanje Schumacherja so takšne besede zelo boleče za Nemce. Že s svojo izjavo približno tri mesece po nesreči Schumacherja, da se vse stvari zgodijo s svojim razlogom, ni pridobil veliko simpatij in je že takrat za Nemce dokazal svoj karakter.

Klub oboževalcev sedemkratnega prvaka se je takoj odzval na izjavo Hamiltona in ga opisal kot osebo, ki očitno ne pomisli preden nekaj reče. Saj mu mora biti jasno, kaj vse je Michael dosegel, so ga vzeli v bran. Predsednik kluba Reiner Ferling je še dodal, da povišanost pride pred padcem.

 

Foto: stern.de