Hamilton (protestno?) predčasno prekinil testiranja gum

Avtor prispevka: , objavljeno 29. novembra 2016 .

Lewis Hamilton je v nedeljo na dirkališču Yas zmagal, a kljub temu ostal brez letošnjega naslova svetovnega prvaka. Britanec je med dirko ignoriral moštvena navodila in vozil zelo počasi, saj je na ta način poskušal doseči, da bi tekmeci prehiteli Nica rosberga, ter mu tako pomagali osvojiti naslov prvaka. Iz moštva Mercedes so ga večkrat pozvali, naj vozi hitreje, saj se mu je iz ozadja vse hitreje približeval Sebastian Vettel, a trikratni prvak je dejal, da ga ne zanima, če bo ostal brez zmage ali ne, saj bo v vsakem primeru ostal brez naslova. S tem je razjezil vodstvo moštva, ki za zdaj še premleva o tem, ali bodo svojega dirkača disciplinirali zaradi neupoštevanja navodil, ali ne, medtem pa britanski mediji poročajo, da bi lahko Hamilton celo ostal brez dirkaškega sedeža v srebrnem dirkalniku.

Britanec se s porazom vidno ni sprijaznil in je tako že včeraj napovedal, da se ne želi udeležiti testiranja Pirellijevih gum, ki potekajo danes na istem dirkališču. Pred zadnjo dirko je bilo namreč dogovorjeno, da bo dirkač, ki bo postal prvak odpotoval na promocijske dogodke, poraženec pa bo ostal v Abu Dabiju na testiranjih. Hamilton je tako zjutraj odpeljal le nekaj krogov, nato pa testiranja prekinil, saj naj se ne bi počutil najbolje.

Njegovo mesto je prevzel Pascal Wehrlein, ki se je tako na stezi pridružil Kimiju Raikkonenu in Danielu Ricciardu. To so tudi zadnja testiranja, posvečena zgolj gumam za prihodnjo sezono.

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish