Hamilton prošnjo Mercedesa v Suzuki označil za nesmiselno

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Lewis Hamilton je po dirki za VN Japonske dejal, da prošnja ekipe Mercedes, da moštvenemu kolegu Georgeu Russellu nudi DRS, ni imela nikakršnega smisla.

Russell je v zadnjih krogih dirke vozil na petem mestu, ko sta ga dohitela Hamilton in Carlos Sainz. Russell je tvegal s taktiko ene same menjave gum in se tako na stezi znašel v nemilosti tekmecev na manj obrabljenih gumah. Britanec je predlagal, da si po zgledu Sainza v Singapurju pomagajo z medsebojnim nudenjem pomoči DRS-a, misleč, da bi Hamilton ostal za njim, kjer bi ga branil pred Sainzem, toda iz ekipe so mu naročili naj Hamiltona spusti naprej, sedemkratnemu prvaku pa nato, naj Russellu nudi pomoč DRS-a, tako da prednosti ne poveča nad sekundo, ki je potrebna za aktivacijo. Sainz ga je nato prehitel in se podal v lov na Hamiltona.

“Predolg ni bil dober,” je po dirki povedal Hamilton. “Takoj mi je bilo jasno, da so želeli posnemati zadnjo dirko, toda to ni bilo smiselno. Moral sem pobegniti čim dlje naprej in ko so me prosili, Georgeu nudim DRS sem bil že dve sekundi pred njim. Zato sem moral upočasniti na ravnini da se mi je približal na 0.8 sekunde. Dobil je DRS vendar ga je Sainz prehitel, kar bi se tako ali tako zgodilo, saj je bil na enem postanku. Carlos ga je prehitel in me takoj dohitel, kar ni bilo idealno. Zelo, zelo je otežilo moje zadnje kroge. Kot ekipa smo lahko hvaležni za peto in sedmo mesto, kar je še vedno boljše od šestega in sedmega.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj