Hamilton: Pritisk narašča z Vettlovo prednostjo

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2017 .

Lewis Hamilton je priznal, da bo, če bo prednost Sebastiana Vettla v točkovanju svetovnega prvenstva narastla, čutil vse večji pritisk. Dirkač Mercedesa se kot edini izmed dvajseterice dirkačev ni udeležil promocijskega dogodka v središču Londona. Namesto na ogled navijačem pred njegovo domačo dirko, ki bo ta konec tedna, je odpotoval na dvodnevne počitnice, kar nekateri že vidijo, kot znak, da Britanec čuti pritisk. Vettel je namreč na zadnjih dveh dirkah prednost v prvenstvu povečal za osem točk, in jih ima enajst dirk pred koncem 20 več od Hamiltona.

Valtteri Bottas, Hamiltonov moštveni kolega je Vettlu v Zeltwegu preprečil zmago in osvojitev dodatnih osmih točk, kar je bila vsekakor usluga Britancu, ki je dirko končal na četrtem mestu, a po drugi plati se je Finec postavil v vlogo resnega kandidata za letošnji naslov prvaka, s 15 točkami zaostanka pa že ogroža tudi Hamiltona.

“Nimam kristalne krogle, toda v tem trenutku ne zgleda najbolje,” je dejal Hamilton. “Kako naj prvenstvo obrnem v svoj prid? Sezona je še dolga, prav lahko se vse obrne po eni sami dirki. Toda večja ko je razlika, večji je pritisk, saj je za mnoge izmed nas slaba dirka ali odstop neizbežen. Prepričan sem, da bo kmalu tudi Sebastian imel smolo, enako velja za Kimija, seveda pa se lahko kaj zgodi tudi meni, saj letos še nisem odstopil, ponavadi pa imaš vsako sezono vsaj en odstop. ”

Britanca ne skrbi, da je v Avstriji dirko končal šele na četrtem mestu: “Razlika ni tako velika, lahko bi bila večja, 30 ali 40 točk. Seveda je velik udarec, ko zaradi kazni dirko začneš z osmega, namesto s tretjega mesta. Toda zaradi tega še ni konec sveta. Vseeno sem osvojil točke, največ, kolikor sem jih lahko.”

 

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish