Hamilton: Pričakovati boj za naslov s strani Leclerca bi bilo nepravično

Avtor prispevka: , objavljeno 21. februarja 2019 .

Lewis Hamilton je dejal, da bi bilo nepravično pričakovati, da se bo Charles Leclerc že v svoji prvi sezoni pri Ferrariju boril za letošnji naslov.

Leclerc si je sedež pri Ferrariju zagotovil že po eni sezoni v Formuli 1, ko je opozoril nase v moštvu Sauber. Številni so prepričani, da bo že v letošnji sezoni konkurenčen svojemu novemu moštvenemu kolegu Sebastianu Vettelu, čeprav je Mattia Binotto poudaril, da ima moštvo namen, vsaj na začetku favorizirati nemškega dirkača.

Lewis Hamilton je na vprašanje ali pričakuje, da je mladi Monačan lahko tako konkurenčen kot Vettel že v svoji prvi sezoni je odgovoril:

“Mislim, da bi bilo nepravično zanj imeti takšna pričakovanja in ustvarjati pritisk. To bo šele njegova druga sezona v Formuli 1, je še zelo mlad in zagotovo bodo prišle še napake. Vsi pa vemo, da je zelo hiter in talentiran dirkač, ki bo presenetil veliko ljudi.”

“Ob sebi ima že zelo izkušenega štirikratnega svetovnega prvaka. Izkušenj ne moreš pridobiti čez noč, zanimivo bo videti kako bosta sodelovala drug z drugim.”

Britanec je del Formule 1 že vse od sezone 2007, ko sta s Fernandom Alonsom pri McLarenu uprizorila epski boj za naslov svetovnega prvaka. To je pripeljalo do popolnoma skrhanega odnosa med njima, kar je izkoristil Kimi Raikkonen s Ferrarijem in postal svetovni prvak, Alonso pa je zapustil moštvo.

Pogodba Sebastiana Vettela s Ferrarijem se izteče ob koncu leta 2020, Nemec pa je že zanikal morebiten predčasen odhod. Ob tem je prepričan, da bosta z Leclercom zelo dobro sodelovala v dobro moštva.

“Leclerc si zasluži mesto v Ferrariju, moral se bom zelo potruditi, da ga premagam. Vedno je tvoj moštveni kolega največji tekmec, vednar prioriteta je dobrobit moštva. Prepričan sem, da bo hiter že od začetka.”