Hamilton: Prestar sem za MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2019 .

Aktualni svetovni prvak Formule 1, Lewis Hamilton, bo ta konec tedna deloma preživel v garaži Petronas SRT Yamahe, ki ima istega sponzorja, kot njegovo F1 moštvo Mercedes. Za Britanca bo to prvi obisk boksov razreda MotoGP po VN Katalonije 2015, med obiskom pa bi rad od blizu videl, kako tekom dirkaškega konca tedna delujejo dirkači in njihova moštva.

“Vedno sem imel rad motorje, zato sem res navdušen,” je dejal. “Verjetno ne bom gledal cele dirke, vendar me zelo zanima, kako delujejo dirkači, ter kako drugačne so njihove kvalifikacije od naših, ter s kakšnimi povratnimi informacijami dela moštvo. To priložnost bom izkoristil za učenje, toda v tem ne iščite globljega pomena, saj sem prestar, da bi dirkal v MotoGP. Nisem odporen na udarce, kot mladi (Marc) Marquez. A se bom letos vseeno še nekoliko pozabaval tudi sam,” je dodal petkratni svetovni prvak F1, ki je nedavno preizkusil motocikel razreda Superbike.

“Ko sem vozil Superbike plina nisem odprl do konca, tako kot drugi dirkači,” je priznal. “Veliko se še moram naučiti. Gre za povsem drug slog vožnje, kot v dirkalniku Formule 1.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish