Hamilton prepričan, da bo Mick Schumacher kmalu v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2018 .

Mick Schumacher, sin Michaela Schumacherja, je pretekli konec tedna osvojil naslov prvaka v evropski različici Formule 3. Na ta način si je dobro zakoličil tudi morebitno pot v Formulo 1.

Kljub temu, da ga v sledeči sezoni tam zagotovo še ne bo je Lewis Hamilton prepričan, da ne bo trajalo dolgo, ko bo Mick dosegel tudi ta cilj. “Prepričan sem, da bomo v Formuli 1 zagotovo kmalu ponovno videli nekoga iz družine Schumacher,” je izjavil Hamilton. “Verjamem, da Mick tega ne bo dosegel le zaradi svojega priimka, ampak tudi in predvsem zaradi svojega talenta,” je še dodal.

Hamilton je prepričan o uspešnosti talentov, kjer sta oba, tako oče kot sin, bila odlična svetovna prvaka. Pri tem je zagotovo mislil tudi na družino Rosberg in uspešnost očeta Kekeja ter sina Nicka.

Tudi nekdanji Schumacherjev konkurent Fernando Alonso v Schumacherju prepoznava velik talent, predvsem glede na njegove rezultate, saj osebno ga, nasprotno kot Hamilton, še ni srečal in spoznal. Mick je bil namreč že večkrat gost v boksih Mercedesa in je tako Hamiltona seveda tudi osebno spoznal.

Medtem ko Hamilton verjame v uspeh priimka v Formuli 1, je Alonso bolj zadržan in predvsem poudarja, da bi bilo dobro, da se Micka preveč ne pritiska, saj je že samo dejstvo slave očeta, ki je bil sedemkratni svetovni prvak, preveliko.

Kljub vsemu sta tako Hamilton kot Alonso istega mnenja, da bi bilo dobro, da se ime Schumacher vrne nazaj na dirkališča Formule 1.

Med obema Schumacherja obstajajo tudi manjše povezave. Oba sta prvaka Formule 3, pri čemer je bil pri osvojitvi prvega naslova Michael dve leti starejši, kot je trenutno Mick. Je pa njegov oče že leto po osvojitvi tega naslova imel svoj prvi nastop na dirkališču Spa v dirkalniku F1.

Trenutno imamo v statistiki svetovnih prvakov le dve takšni družinski povezavi očeta in sina, in sicer, Graham in Damon Hill, ter seveda Keke in Nico Rosberg.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish