Hamilton prepričan, da bo Britanija ostala na koledarju dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 20. julija 2017 .

Lewis Hamilton pravi, da ne verjame, da v prihodnosti na koledarju dirk formule ena ne bo Velike nagrade Velike Britanije, čeprav so organizatorji dirke v Silverstonu izrazili željo, da njihovo dirkališče formule ena ne bo gostilo po letu 2019.

Silvertone je gostil čisto prvo dirko svetovnega prvenstva formule ena daljnega leta 1950, dirke za VN VB pa gosti vse od leta 1987. Leta 2010 so podpisali podaljšanje pogodbe za organizacijo dirk vse do leta 2026, toda minuli teden je BRDC aktiviral klavzulo za prekinitev pogodbe. Kljub temu pa so tako BRDC kot Liberty Media izrazili željo, da dirka ostane na koledarju tudi v sezoni 2020, le da slednji pri tem niso izrazili želje po lokaciji.

Hamilton, ki je zmagal na letošnji izvedbi dirke v Silverstonu, je prepričan, da se bo situacija rešila. “Tu je doma motošport,” je dejal. “V Veliki Britaniji imajo tovarne postavljene številne ekipe, vsako dirko pa si ogleda veliko ljudi, zato ne vidim razloga, zakaj ne bi imeli dirke v Britaniji. Razumel bi, če si dirke ne bi ogledal nihče in če bi bila vstopnina draga, toda navijači varčujejo denar prav za ta konec tedna. Škoda bi bilo, če bi izgubili dirko. Ne verjamem, da bo VB ostala brez svoje Velike nagrade, saj bi se navijači po svetu uprli.”

Podobnega mnenja pa je tudi Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas: “Bilo bi žalostno, če ne bi mogli dirkati v Silverstonu. Ta steza je všeč vsem dirkačem in osebno menim, da je to eno izmed najboljših prizorišč za gledalce. Formula ena potrebuje dirko v VB, saj je v ozadju dolgoletna zgodovina in večina moštev je “doma” tukaj.”

Foto: Mercedes