Hamilton predlaga tri do štiri stopnje mehkejše pnevmatike

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2018 .

Lewis Hamilton želi, da Pirelli prihodnjo sezono pripravi za tri stopnje mehkejše zmesi pnevmatik, s katerimi bi odpravili dirke s samo enim postankom v boksih. Pirelli je letos dirkačem za vsako dirko ponudil za eno stopnjo mehkejše zmesi gum, za nameček pa so pripravili še hipermehko zmes. Kljub temu so dirkači na 13 dirkah izmed 16 letos zmagali z enim samim postankom, Hamilton pa je na tiskovni konferenci povedal, da bo pritisnil na Pirelli, da v bodoče pripravijo še mehkejše zmesi gum, zagovarjal pa je tudi prirejene gume s tanjšo tekalno plastjo, ki jih je Pirelli pripravil za dirke v Barceloni, Silverstonu ter Paul Ricardu.

“Moram pritiskati na Pirelli, saj so gume tukaj zelo dobre, toda te dirke z enim samim postankom so smešne,” je povedal vodilni v točkovanju prvenstva. “Zato mislim, da bi morali za prihodnjo sezono pripraviti tri ali štiri stopnje mehkejše gume, ter prav vse s tanjšo tekalno plastjo, tako da bomo vsi morali najmanj dvakrat menjati gume.

Vse skupaj bo malce zahtevnejše, imeli bomo več oprijema, saj bodo gume mehkejše. Potem pa še manjši presek gum, s katerimi bo prihajalo do manj mehurjenja, tako da bomo lahko sledili drugim dirkalnikom in da bomo res lahko dirkali.”