Hamilton pred osvojitvijo šestega naslova: Še vedno imam rezerve, želim si še več

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2019 .

Vsaj osmo mesto je vse kar potrebuje Lewis Hamilton, da že ta dirkaški vikend osvoji svoj šesti naslov svetovnega prvaka. Britanec je to sam označi kot neverjeten dosežek.

Medtem, ko se kvalifikacije letos niso izkazale kot njegovo najmočnejše orožje, saj je osvojil “le” štiri je bil najmočnejši takrat, ko je bilo to najpotrebneje – na dirkah. Slavil je namreč na desetih izmed osemnajstih. Britanca krasi tudi izjemna konstantnost, saj je točke osvojil prav na vseh letošnjih dirkah, od teh le na treh ni stal na odru za zmagovalce. Na drugi strani pa tega niso bili sposobni njegovi konkurenti. Valtteri Bottas je uspel korak z njim držati le v prvem delu sezone. Na drugi strani pa so se pri Ferrariju zbudili šele po poletnem premoru, potem, ko je bil uvodni del zanje prava mala polomija.

To pomeni, da je v Austin prišel s prednostjo 74 točk, do konca sezone pa jih je na voljo le še 78. Poleg tega pa mu omenjena steza zelo odgovarja saj je tu slavi kar štirikrat v zadnjih petih letih. Poleg tega je dobil tudi premierno preizkušnjo na tem dirkališču leta 2012. Glede na to, da ima šesti naslov praktično že v žepu je bil pred pričetkom dirkaškega dogajanja deležen številnih vprašanj na to s kolikšnim številom naslovov bi bil ob koncu kariere zadovoljen.

“Ne vem. Nikoli si nisem mislil, da bom osvojil pet naslovov. Sedaj sem tik pred tem, da nadaljujem z izpolnjevanjem svojih sanj. Če osvojim še šestega bo to neverjetno. Še vedno si želim dirkati in biti najboljši vsako leto, toda vedno ne more biti tako. Nekateri nimajo niti enega naslova. Sam moram biti le hvaležen za vse svoje.”

“Mislim, da še nisem dosegel svojega maksimuma, še vedno imam rezerve, To me pomirja. Želim si biti še boljši, nihče namreč ne ve kaj nam prinaša prihodnost. V naslednjih letih bom še bolj garal.”

Če bo Hamilton slavil vsaj še na eni izmed zadnjih treh dirk bo z enajstimi zmagami izenačil svojo najuspešnejšo sezono. Na ta podatek sicer sam ni pomislil.

“Kot ekipa večkrat pozabimo na to koliko zmag imamo v tej sezoni, saj smo osredotočeni le na vsako dirko posebej. Ob tem kar nekoliko pozabimo tudi na to kako dobro nam gre v letošnji sezoni. Vsako leto si namreč želimo biti boljši in letos smo opravili zelo dobro delo.”