Hamilton pohvalil Mercedesovo taktično igro

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2021 .

Lewis Hamilton je razkril, da so pri Mercedesu tvegano taktiko dodatnega postanka, s katero je dosegel tretjo letošnjo zmago, pripravljali že vse od začetka dirkaškega konca tedna v Španiji, a ni veliko manjkalo, da ji sam nebi sledil.

Anglež je 24 krogov pred koncem dirke v bokse zapeljal na drugi postanek, nato pa je nadoknadil 23 sekund zaostanka za Maxom Verstappnom in Nizozemca prehitel 5 krogov pred ciljem.

“Zaostanek več kot 20 sekund je bil zelo velik, toda moštvo je pripravilo zelo dobro taktiko, čeprav je bila ta malce tvegana,” je priznal in razkril, da so za takšen razplet dirke z drugim postankom že v začetku dirkaškega konca tedna začeli varčevati z gumami. “To smo načrtovali ves konec tedna, zato smo poskrbeli, da smo imeli na voljo dva nerabljena kompleta srednje trdih gum. Čeprav je kazalo, da bi bil en sam postanek boljši, vem iz izkušenj, da je tukaj težko odpeljati celo dirko z enim samim postankom. Pred postankom sem malce dvomil v potrebo po dodatnem postanku, saj se mi je zdelo, da sem dovolj hiter. Na koncu sem storil to, kar so mi naročili, saj si v moštvu močno zaupamo.”

Hamilton je v Španiji že stotič v karieri dirko začel z najboljšega štartnega položaja.

Hamilton je dirko začel s prvega mesta, a je vodstvo v prvem ovinku dirke moral prepustiti Verstappnu, ki je ostal pred dirkačem Mercedesa vse do zadnjih petih krogov dirke. “Začetek dirke je bil zelo izenačen. Na desni strani steze je bilo veliko ostankov gume in Red Bull je dobro speljal, potem pa sem jih celo dirko lovil. Dolgo sem vozil zelo blizu in mislil sem, da gume zaradi tega ne bodo zdržale dovolj dolgo, vendar mi jih je uspelo nekako obdržati v optimalnem delovnem območju,” je še pojasnil Hamilton.

https://twitter.com/F1/status/1391419187373899778
Lewis Hamilton je bil s strani gledalcev za svojo zmago nagrajen tudi z nazivom dirkača dneva.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish