Hamilton po dirki udaril po Mercedesu: Slabo smo se odrezali

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2021 .

Lewis Hamilton Monako zapušča močno razočaran. Britanec je kvalifikacije končal na sedmem mestu, kljub temu, da je dirko začel mesto višje, ko je Charles Leclerc ni mogel začeti zaradi okvare dirkalnika, pa je v cilj pripeljal kot sedmi.

Dirkač Mercedesa je, tako kot moštvo med konstruktorji, izgubil vodstvo v prvenstvu, potem ko prvi del dirke ni našel poti mimo Pierra Gaslya v dirkalniku Alphe Tauri, postanek, s katerim so poskušali Francoza prehiteti skozi bokse, pa se je končal z izgubo dveh mest proti Sebastianu Vettlu in Sergiu Perezu, čeprav pri sami izvedbi ni prišlo do nobene napake. Hamilton je ocenil, da je šlo za taktično napako. “Stala nas je treh mest in na to res ne znam reagirati,” je povedal. “O vsem bomo govorili za zaprtimi vrati in se skupaj potrudili, da na naslednjo dirko pridemo močnejši. Ves konec tedna smo bili slabi. Slabo smo se odrezali, a zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo dirko.”

Britanec je za zmago čestital Maxu Verstappnu, ki je novi vodilni v prvenstvu, pred naslednjo dirko v Bakuju, pa ostaja zadržan. “Težko je reči, kako nam bo šlo tam, vendar gre za še eno ulično dirko, ki bo potekala v hladnih pogojih, podlaga pa že tako ne nudi veliko oprijema, zato bi tudi tam lahko imeli težave, tako kot v Monaku.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj