Hamilton: Odnos z Bottasom eden najboljših v zgodovini športa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2018 .

Lewis Hamilton verjame, da je njegov odnos z Valtterijem Bottasom najboljši kar jih je kdaj obstajalo med dvema dirkačema. Britanec je od finčevega prihoda v Mercedes osvojil dva naslova svetovnega prvaka. Bottas je v moštvu zamenjal Nica Rosberga s katerim Hamilton ni imel najboljšega odnosa potem, ko sta se v sezonah 2014-2016 krčevito borila za naslov svetovnega prvaka,

Finec je bil v prvem delu obeh sezon precej blizu petkratnemu svetovnemu prvaku, toda precej zaostal v drugem delu sezone. Kljub temu sta skupaj v dveh sezonah osvojila 21 zmag in moštvo pripeljala na prag osvojitve petega zaporednega konstruktorskega naslova. Na vprašanje kaj meni o vlogi svojega moštvenega kolega pri osvojitvi petega naslova svetovnega prvaka je Britanec odgovoril:

“Imava veliko spoštovanje drug do drugega. Vidim kako zelo trdo dela in on vidi enako pri meni. Ne igrava nobenih igric s katerimi bi želela škodovati drug drugemu. Namesto tega si pomagava in delava skupaj. Pomagava si pri nastavitvah dirkalnika, drug drugemu posredujeva informacije in jih ne skrivava pred drugim. To je najboljši odnos med dvema dirkačema v smislu spoštovanja in medsebojnega sodelovanja v zgodovini. Velikokrat je bil prav on ključen za naše zmage.”

Medtem, ko je Bottas v drugem delu sezone opravljal delo drugega voznika v moštvu je Hamilton priznal, da bi v enaki situaciji tudi sam opravljal takšno vlogo, če bi Bottas boril za naslov in ne on. Moštvu namreč ni pomembno kateri izmed dirkačev zmaguje.

Bottas je letos po spletu takšnih in drugačnih okoliščin še brez zmage. Najbližje temu je bil v Bakuju, ko je tik pred koncem predrl pnevmatiko in v Rusiji, ko je zmago moral prepustiti Hamiltonu.

“Letos je sezono začel zelo dobro nato pa je imel nekaj zahtevnih dirk. Zagotovo si je zaslužil zmago v Bakuju, kjer res ni imel sreče. Zelo sem mu hvaležen za vso njegovo pomoč pri uresničitvi mojih sanj.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish