Hamilton: Očitno nekdo ne želi, da letos zmagam

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2016 .

Lewis Hamilton je po odstopu na VN Malezije dejal, da “nekdo” očitno ne želi, da letos postane svetovni prvak in od svojega moštva zahteval pojasnila.

Britanec je v 41. okrogu dirke vodil in se bližal zmagi, ko mu je petnajst krogov pred koncem dirke odpovedal pogonski agregat. Nico Rosberg, ki se je po prvem krogu dirke moral prebijati v ospredje in je dirko končal na tretjem mestu, je tako uspel povečati prednost v točkovanju svetovnega prvenstva na 23 točk, do konca sezone pa je še pet dirk.

Hamilton je dejal, da se ne more sprijazniti z dejstvom, da je edini dirkač, kateremu odpovedujejo Mercedesove pogonske enote. “Moja vprašanja so namenjena Mercedesu, saj smo ostali brez številn ih motorjev,” je izjavil za britansko televizijo BBC.

Aktualni prvak je v sklopu VN Belgije izkoristil pravila in si na zalogo priskrbel nove pogonske agregate, ki so bili pred tem še posodobljeni, zato se poraja sum, da so okvare posledica izboljšav. “Osem dirkačev uporablja Mercedesove motorje, jaz pa sem edini, kateremu se kvarijo. Nekdo mi to mora pojasniti, saj okvare niso sprejemljive. Nekaj oziroma nekdo ne želi, da letos postanek prvak. To je bil povsem nov pogonski agregat. Z njim sem odpeljal eno dirko in jo končal na tretjem mestu. To je eden izmed treh nerabljenih motorjev, ki sem jih imel. Preprosto čudno je. Mercedes je izdelal 43 motorjev, pokvaril pa se je samo moj,” je bil razočaran Hamilton, ki je nazadnje zmagal na VN Nemčije, njegovih 19 točk prednosti v prvenstvu pa se je zdaj prevesilo v 23 točk zaostanka.

Pred zadnjimi petimi dirkami sezone se Britanec sicer v boju za naslov ne predaja, a pravi, da ga skrbi podobna usoda preostalih dveh povsem novih motorjev. “Na naslednji dirki bom vozil, tako kot v Sepangu. Trenutno pa niti nisem prepričan, če bo moj dirkalnik zdržal do konca sezone. Vem da sem sposoben zmagati, vem da mi lahko pomaga ekipa, mehaniki, toda vprašanje je, kako se bodo obnesli preostali pogonski agregati. Upal bom na najboljše.”

Hamilton je zatem ponovil: “Ne morem verjeti, da ima Mercedesove motorje osem dirkalnikov, kvarijo pa se samo v mojem. Nekaj ni vredu, toda nič ne morem storiti. Le nekaj ni vredu.”

Tehnični šef Mercedesa, Paddy Lowe pa je takoj zanikal namigovanja, da so Lewisove okvare načrtovane oziroma, da se pojavlja vzorec.

“To je dirkanje. Nobena okvara ni načrtovana. Na vso moč se trudimo izboljšati zanesljivost, kar nam iz sezone v sezono tudi uspeva. Iz nekega razloga so se na Lewisovem dirkalniku letos pojavile okvare, ki pa niso povezane s kakršno koli namero ali ravnanjem posameznika. V tej sezoni nastopa osem pogonskih enot, zato ne moremo pojasniti, zakaj sbi se okvare dogajale ravno pri Lewisu.”

Foto: FOM