Hamilton: Norris bi moral prepustiti položaj brez branjenja

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2024 .

Lewis Hamilton meni, da bi mu moral Lando Norris vodstvo na sprint dirki prepustiti brez obrambe, saj bi ga lahko prevzel kasneje med dirko.

Norris je osvojil najboljše štartno izhodišče za sobotno sprint dirko, Hamilton pa jo je začel ob njem v prvi štartni vrsti. Toda dirkač Mercedesa se je prebil na notranjo stran prvega ovinka, Norris pa je poskušal ostati ob njemu na zunanji strani, saj bi bil nato v boljšem položaju na vstopu v drugi ovinek. Toda dirkaču McLarna je zmanjkalo prostora, tako da je zapeljal s steze in izgubil precej mest, s čimer je ostal brez možnosti za boj za najvišja mesta.

Toda Hamiton meni, da je McLaren hitrejši od Mercedesa in bi Noris lahko bolj pametno odigral prvi krog:” Nekoliko bolje sem štartal in izbral notranjo linijo. Lando je poskušal ostati na zunanji strani, sam pa sem naredil vse, da sem obranil svoje mesto. Na koncu je zapeljal na umazan del steze, kjer ni prav nobenega oprijema. Moral bi mi prepustiti mesto in se zapeljati za mene, saj bi verjetno imel dovolj hitrosti, da bi me prehitel kasneje med dirko.”

Norris pa je po dirki povedal, da bi težko zmagal, tudi brez incidenta v prvem krogu. “Ni bilo nobenih možnosti. Morda bi dirko končali mesto ali dve višje, toda več ni bilo mogoče. Mercedes je zelo hiter, George (Russell) nas je dohiteval z veliko hitrostjo, pa tudi Red Bulla in Ferrarija sta bila hitrejša. Držati smo se uspeli le zaradi DRS-a, brez katerega bi bil hitro za njimi. Tempo na dirki je bil šokanten, kar pa smo pričakovali glede na omejitve tega dirkalnika.”

Foto: Mercedes

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj