Hamilton noče Mercedesovih motorjev v Red Bullu

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2015 .

Lewis Hamilton je svojim šefom pri Mercedesu dejal, naj svojih motorjev ne ponudijo moštvu Red Bull, če želijo še naprej zmagovati. Avstrijsko moštvo Red Bull želi z nemškim proizvajalcem motorjev doseči dogovor o sodelovanju, saj je prihodnost Renaulta, njihovega trenutnega dobavitelja motorjev, v formuli ena negotova.

Renault naj bi kmalu odločil o nakupu moštva Lotus, Hamilton pa je dejal, da Mercedes v nobenem primeru ne bi smel sodelovati z neposrednimi tekmeci. “Če želimo postati svetovni prvaki tudi v prihodnji sezoni, potem ni najboljša zamisel, da jim ponudimo svoje motorje. Red Bull je močno moštvo, zato bi bilo sodelovanje z njimi tako, kot če bi svoje motorje dali Ferrariju. Tega sodelovanja zares ne potrebujemo, saj z njim ne bi pridobili nič, niti v finančnem smislu,” je povedal.

Claire+Williams+F1+Grand+Prix+Bahrain+Qualifying+dMHXpp0DVlClMercedesovemu sodelovanju z Red Bullom pa niso naklonjeni tudi pri Williamsu, kjer zahvaljujoč premočnim nemškim motorjem uživajo v precej boljši formi. “Trenutno smo pred Red Bullom, zato me zamisel, da bi Biki uporabljali naše motorje ne veseli,” je povedala Claire Williams, namestnica šefa ekipe Williams. “Le vprašanje časa je, kdaj bo konec njihovega zatona. Vendar pa tudi če dobijo Mercedesove motorje, se bomo morali s tem sprijazniti, saj o tem odločata Mercedes in Red Bull. Če se to zgodi, bomo pač morali izdelati boljši dirkalnik od Red Bulla. Nisem prepričana, da bi nas Red Bull zagotovo prehitel z Mercedesovimi motorji. Na nas je, da izdelamo boljšo šasijo od njih,” je še povedala.

Foto: Mercedes, Williams F1

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo