Hamilton ni na nivoju Vettla in Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2013 .

Mark Webber meni, da Lewis Hamilton ni na nivoju Sebastiana Vettla in Fernanda Alonsa. Avstralec je dejal, da sta Vettel in Alonso najboljša dirkača, proti katerima je kdaj dirkal, pri čemer pa je dodal, da v obdobju, ko je dirkal za moštvo Red Bull, Michael Schumacher ni imel primerljivega dirkalnika.

“Težko je reči, saj smo se morali stalno prilagajati gumam, kvalifikacijam na en hiter krog in podobno.,” je Webber odgovoril na vprašanje, kdo je bil njegov največji tekmec v formuli ena. “Rekel bi, da Seb in Fernando. Slednjemu je težko bežati dve celi uri, čeprav pa ni na nivoju Seba, ko govorimo o enem hitrem krogu. Toda ob nedeljah sta nekje na enakem nivoju. Tudi Hamilton ni od muh, toda ni niti blizu Alonsu in Sebu, ki sta kot stroj. Dobesedno ju vključijo in takoj data vse od sebe. Tega pri Hamiltonu ni.

Proti Michaelu v bistvu niti nisem dirkal na enakem nivoju, saj je bil v prvem delu moje kariere v Ferrariju, jaz pa v nečem drugem, manj konkurenčnem. Ko sem bil v Red Bullu pa je on bil v Mercedesu, ki je bil slabši.

Seb in Alonso pa sta bila istočasno v najboljših dirkalnikih,” je pojasnil Webber, ki je dodal, da Schumacher pri njem zapravil kar nekaj spoštovanja, ko je na kvalifikacijah v Monaku leta 2006 svoj dirkalnik namenoma ustavil na stezi. “To, da je dirkalnik ustavil na stezi, da nihče izmed nas ni mogel dokončati kroga je bilo od njega zares podlo. Takšnih potez pa je bilo v njegovi karieri kar nekaj. V vitrinah ima zavidljivo zbirko pokalov, toda dosegel jih je tudi tako, da je prestopil vse meje, ter zapravil spoštovanje kolegov dirkačev, kot je bil to primer v Monaku. Tam je napravil veliko napako,” je še dodal Webber.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj