Hamilton: Ne vem zakaj smo počasnejši 

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2018 .

Lewis Hamilton je dejal, da nima odgovora na vprašanje zakaj se je bitka med Ferrarijem in Mercedesom zaenkrat obrnila v prid italijanske ekipe.
Čeprav je Sebastian Vettel dobil prvo dirko v Avstraliji je bil v Melbournu praktično celoten vikend hitrejši Hamilton. Toda ta vikend Mercedes v kvalifikacijah ni imel odgovora na hitrost Ferrarijevih dirkačev, ki sta zasedla prvo štartno vrsto.
Na vprašanje kaj je prinselo ta preobrat v primerjavi s prvim vikendom je Britanec dejal:
“Na to nimam odgovora. Ne vem zakaj ta vikend nimamo ritma in hitrosti, ki smo ga imeli. Ferrari ni imel ritma na prvi dirki in sedaj so spet nazaj? Odgovor na to vprašanje bomo dobili na naslednjih dirkah. Kar pa vemo je to, da so ta vikend zelo hitri in nismo jih uspeli dohiteti.”

“Ko sem pogledal krog Vettla sem videl, da ni bil nič posebnega. Bil je zelo čist krog, toda videti je, da so deli, kjer so močnejši od nas. Njihov dirkalnik izgleda zelo stabilen. Toda tudi moj krog je bil precej miren in čist.”

Hamilton bo zaradi menjave menjalnika dirko začel z devetega mesta. V nasportju z ostalimi najboljšimi pa bo dirko začel s mehkimi pnevamtikami. Čeprav je zadovoljen z obašanjem dirkalnika ne pričakuje, da se bo razmerje med Ferrarijem in Mercedesom na dirki spremenilo.

” Moje dolge vožnje na supersoft pnevmatikah so bile dobre. Bili smo hitri, toda ne najhitrejši. Ni pomembno katere pnevmatike imajo nameščene vedno so hitrejši, to velja za celoten dirkaški vikend. Na dolgih vožnjah so bili hitrejši na obeh različicah pnevmatik (soft in supersoft) in ne pričakujem, da se bo to na dirki spremenilo. Seveda bomo mi želeli to spremeniti.”

Z njim se strinja tudi njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je osvojil tretje mesto na kvalifikacijah.
“Ne vem kaj se dogaja. Enostavno nimamo hitrosti in ritma, ki smo ga pričakovali. Ferrari je hitrejši in moramo ugotoviti zakaj je temu tako.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish