Hamilton ne razume Rosbergovega ravnanja

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2014 .

Lewis Hamilton je po dirki za VN Belgije, s katere je pet krogov pred koncem, ko je postalo jasno, da nima možnosti za preboj med točke, odstopil, dejal da ne razume, zakaj je moštveni kolega Nico Rosberg ravnal tako kot je. Dirkača Mercedesa sta namreč trčila v drugem krogu dirke, ko je Rosberg poskušal prehiteti Hamiltona za vodstvo na dirki. Pri spodletelem prehitevanju je Rosbergovo krilce zadelo ob Hamiltonovo gumo in jo presekalo.

“Ne vem točno kaj se je zgodilo. Le čutil sem udarec na zadku,” je pojasnil Hamilton. “Dal sem mu dovolj prostora, zato res ne razumem zakaj je do tega prišlo. Res je razočarajoče za celo ekipo. Za nami je sila težka sezona, ne le na naši strani garaž, temveč na sploh za vso ekipo. Takšne stvari niso dobre za moštvo. Zlahka bi dosegli dvojno zmago,” je prepričan Hamilton, ki je med dirko večkrat spraševal, če lahko zapelje v garažo in konča dirko.

“Ne gre za to, da odnehaš ali ne. Izgubil sem skoraj pol podtlaka,” je trdil Hamilton. “Nič nisem mogel storiti. Dirkalnik sem komaj držal na stezi. Tudi Romaina Grosjeana nisem mogel ujeti. Sploh ni bilo pomembno, ali bi na stezo pripeljal varnostni avto ali ne, saj ga ne bi mogel prehiteti. Adrian Sutil mi je bežal. Na zadnji dirki sem uničil motor, pa že tako imem na voljo enega manj od Nica,” je razlagal Britanec.

Foto: Mercedes