Hamilton ne pričakuje zapletov na kvalifikacijah

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2015 .

Aktualni prvak Lewis Hamilton je prepričan, da letos ne bo prišlo do zapletov na kvalifikacijah, kakršnim smo bili priča lani. Na kvalifikacijah za lansko VN Monaka je izbruhnil spor med dirkačema Mercedesa, potem ko je Nico Rosberg v zadnjem hitrem krogu napravil napako in zapeljal s steze. Zaradi tega so sodniki izobesili rumene zastave, dirkači pa so morali upočasniti. Hamilton je bil prepričan, da je Nemec to naredil namerno, da bi njemu preprečil štart z najboljšega štartnega položaja, čeprav so komisarji po pregledu telemetrije odločili, da ni šlo za namerno dejanje.

Britanec ima po dogovoru z Rosbergom letos možnost, da na stezo zapelje prvi, zato je prepričan, da se lanske kvalifikacije ne morejo ponoviti.

“Letos lahko izbiram, ali bom na stezi pred ali za Nicom,” je pojasnil. Mercedesova dirkača sta pred prvo letošnjo dirko metala kovanec s čimer sta odločila, kdo izbira kdaj bo zapeljal na stezo v zadnjem delu. Odločitev si izmenjujeta na vsaki dirki. “Od dirke do dirke so prednosti in slabosti tega, da si prvi na stezi, toda imam srečo, da letos prav tu lahko izberem kdaj bom šel na stezo. Prav tu je to najpomembneje zaradi rumenih zastav, toda prav lahko se bo izkazalo, da bi bilo bolje na stezo zapeljati kasneje,” je povedal Hamilton. V Monaku je tudi za jutri napovedan dež, kar bi lahko ob sušeči se stezi pomenilo, da je bolje krog odpeljati čim kasneje, ter obratno, v primeru prihajajočega dežja, čim prej. Hamilton bi tako v primerjavi z Rosbergom veliko pridobil, ali pa izgubil.