Hamilton navdušen nad “izjemno” zmago v Šanghaju

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2017 .

Lewis Hamilton se je z zmago na VN Kitajske izenačil s Sebastianom Vettlom v točkovanju svetovnega prvenstva. Britanec je po obilici dogajanja za njim le nadziral potek dirke in pripeljal do pete zmage na dirkališču v Šanghaju z več kot šestimi sekundami prednosti pred Vettlom. “Neverjetno,” je ob 54. zmagi povedal Hamilton. “Danes nam je bilo vsem precej težko, saj nismo vedeli, kakšni pogoji nas čakajo na stezi pred začetkom dirke. Ko sem iz garaž zapeljal na štartno mesto sem vozil z gumami za suho stezo, a pogoji še niso bili pravi, zato sem dirko začel z gumami za rahel dež, katere pa tudi niso bile povsem primerne, saj je bila steza na nekaj mestih že povsem suha.

Večji del kroga je bil suh, nekaj ovinkov pamokrih, zato je bilo zelo težko paziti na gume in držati dirkalnik na stezi,” je pojasnil dirkač Mercedesa.

Vettel je s postankom med virtualnim varnostnim avtomobilom padel na šesto mesto, a se je zatem uspel vrniti tik za Hamiltona, ki je s svežimi gumami situacijo lahko obrdžal pod nadzorom. Britanec pa je še enkrat ponovil, kako se veseli tesnega obračuna v letošnjem boju za naslov prvaka. “To bo eden izmed najbolj, če ne najbolj izenačen dvoboj za naslov prvaka, kar sem jih kdaj doživel,” je dejal. “Veselim se tega boja, ne le s Sebastianom, ampak tudi z drugimi dirkači, ki se bodo vmešali. Pri Ferrariju so pripravili dober dirkalnik, bilo je neverjetno, da sva lahko oba vozila tako hitro in si 20 krogov izmenjevala najhitrejše čase. Ves čas sem povpraševal po tem, kakšne čase vozi, da sem lahko odgovarjal na njegove napade. Nekaj krat se mi je približal, a mi je uspelo ostati pred njim,” je dodal Hamilton.

Foto: Mercedes