Hamilton namerava kupiti moštvo Gresini

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2024 .

Lewis Hamilton naj bi bil v pogovorih glede nakupa moštva Gresini v razredu MotoGP. Pogovori naj bi stekli minuli vikend Assenu, kjer so bili prisotni člani Britančevega ožjega kroga sodelavcev.

Lastništvo nad razredom MotoGP bo prevzela Liberty Media, ki že ima v rokah Formulo 1 zato bi bilo tudi za njih z marketinškega vidika zelo dobrodošlo, če bi imel eden najbolj prepoznavnih obrazov Formule 1 v lasti ekipo razreda MotoGP. To bi še dodatno pripomoglo pri pridobivanju novih navijačev – teh, ki sedaj spremljajo zgolj Formulo 1.

Nakup bi za Hamiltona predstavljal odlično finančno naložbo brez večjega tveganja, saj bi brez večjih težav prepričal svoje trenutne sponzorje, ki so že prisotni v MotoGP v sponzoriranje nove ekipe. Predvsem se to nanaša na Monster in Petronas.

Sedemkratni svetovni prvak je velik navdušenec na motorji, saj ima v svoji zbirki številne primerke. Sprva je želel tekmovati na dveh kolesi, a ga je oče prepričal drugače.

“Vedno sem oboževal motocikle. Ko sem bil majhen sem želel tekmovati z motocikli, a mi oče tega ni dovolil, saj naj bi bili prenevarni. Namesto tega me je postavil v gokart. To je bila pravilna odločitev, saj na dveh kolesih ne bi bil tako uspešen, če bi tekmoval proti Valentinu Rossiju,” je leta 2019 dejal Hamilton.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje