Hamilton najhitrejši dirkač dopoldneva

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2014 .

Dirkač Mercedesa, Lewis Hamilton, je zabeležil najhitrejši čas dopoldanskega dela prvega dne testiranj, ki ta teden potekajo v Barceloni. Zmagovalec dirke v Španiji je s časom 1:44.291 na namočeni stezi triurni dopoldanski trening končal kot najhitrejši, odpeljal pa je 27 krogov.

Ekipe je zjutraj na dirkališču Katalunya pričakal dež, zaradi katerega je bil začetek testiranja prestavljen za eno uro, dogajanje na stezi pa je bilo omejenu tudi zaradi nizkih temperatur, ki so se gibale okrog 16 stopinj Celzija. Popoldanski del današnjega testiranja se bo začel uro prej, ekipe pa upajo, da se bodo pogoji izboljšali.

Drugi najhitrejši čas je pripadel Williamsovemu dirkaču Felipeju Massi, rezervni dirkač Red Bulla Sebastien Buemi pa je bil tretji. Četrti čas je postavil McLarnov Jenson Button, ki je bil boljši od Nica Hulkenberga v Force Indiji, ki je svoj edini merjeni krog odpeljal šele proti koncu. Šesti je bil Max Chilton, ki je poskrbeli za kratko prekinitev, za njim sta se zvrstila še Kamui Kobajaši in Giedo van der Garde.

Charles Pic se je za volan dirkalnika formule ena vrnil prvič po odhodu iz ekipe Marussia ob koncu lanske sezone. Z Lotusovim dirkalnikom E22 je odpeljal le nekaj inštalacijskih krogov brez zabeleženega časa. Jean-Eric Vergne je na stezo zapeljal le dvakrat in obakrat obstal na stezi, zaradi česar je bilo dogajanje prekinjeno z rdečo zastavo.

Kimi Raikkonen, ki bo s Ferrarijem testiral oba dneva, je doživel novo nočno moro. V vseh dopoldnevu je odpeljal le en krog, v drugem pa se mu je znova pokvaril dirkalnik, tako da Finec ni zabeležil časa. Mehaniki naj bi okvaro odpravili dovolj hitro, da bo Finec lahko vozil v popoldanskem času.