Hamilton na drugem treningu oplazil zid in prevzel krivdo

F1: Lewis Hamilton je na drugem treningu v Kanadi oplazil zid
Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2019 .

Lewis Hamilton je dejal, da je napako na drugem prostem treningu, ko je v 9. zavoju oplazil zid in polomil zadnjo obeso, storil, ker je iskal meje svojega dirkalnika W10. Britanec je pol pol ure popoldanskega treninga v devetem zavoju poskočil na robniku, zadek dirkalnika pa je zaneslo tako močno, da je z zadnjo desno gumo precej močno trčil v zid tik ob stezi.

Mercedesovi mehaniki so morali razstaviti zadek dirkalnika, aktualni svetovni prvak pa je tako moral izpustiti preostanek treninga.

“Dopoldanski trening je minil brez težav,” je povedal Hamilton. “Steza je bila sprva precej umazana, vendar so bili pogoji za vse enaki. Na drugem treningu sem storil napako in poškodoval dirkalnik. Mehaniki so se močno trudili, da bi ga popravili, vendar nismo imeli dovolj časa. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje izpustil cel trening. Nikakor ni dober občutek spremljati trening iz garaže. Počutil sem se, kot da bi sedel pri ravnatelju in se želel vrniti v razred.

Bila je nedolžna napaka. Odpeljal sem nekaj krogov na srednje trdih gumah in iskal mejo. Kot kaže sem šel malce čez, saj mi je vzelo zadek dirkalnika v devetem zavoju. Precej daleč sem drsel in upal, da se bom izognil zidu vendar sem ga oplazil.

Takšne stvari se pač zgodijo. Čim prej jih je treba pozabiti in se vrniti na konja. K sreči je Valtteri dobro opravil svoje delo, tako da bomo lahko veliko podatkov dobili od njega. Mehaniki bodo v miru popravili dirkalnik in jutri se bomo lahko pokazali v boljši luči,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish