Hamilton moštvu Mercedes: To je vaše delo, ne moje!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2022 .

Lewis Hamilton je po dirki v Miamiju svoje moštvo opomnil, da je odločanje o taktiki njihovo delo, ne dirkačevo.

Britanec je vozil na petem mestu, ko je dirko zaradi trka Landa Norrisa in Pierra Gaslya prekinil varnostni avtomobil. Nekaj dirkačev je položaj izkoristilo za postanek v boksih, na katerega zaradi manjše izgube časa, v moštvih gledajo kot na zastonj postanek.

Med njimi je bil Hamiltonov moštveni kolega George Russell, ki je situacijo izkoristil za svoj edini postanek, Hamilton pa je ostal na stezi. Kasneje je njegov dirkaški inženir vprašal, če vendarle želi zamenjati gume, na kar je Hamilton odgovoril, da ne želi izgubiti mesta na stezi, zato se naposled za postanek niso odločili.

Hamilton je po dirki pojasnil, da so v ekipi od njega zahtevali preveč, ko so pričakovali, da se sam odloči. “Ko si v dirkalniku nimaš vseh podatkov in ne veš, kje so ostali dirkači, ter kje se boš na stezo vrnil po postanku. Nimaš predstave o situaciji, moštvu pa jo imajo na ekranih, ” je povedal. “Ko v takšnem položaju pade odgovornost za odločitev nate, imaš občutek, kot da igraš na loteriji, tega pa ne maram, zato sem ekipo pozval, naj se oni odločijo.”

Russell je ob nadaljevanju dirke s svežimi mehkimi gumami prehitel Hamiltona, ki se je pred prehitevanjem moštvenega kolega vseeno branil, toda prednost zaradi mehkejših in svežih gum je bila na koncu prevelika. “Na koncu koncev smo imeli smolo z varnostnim avtomobilom. Čakam, da se sreča obrne v moj prid, do takrat pa bom še naprej trdo delal, ” je še dodal Hamilton.

Moštveni tekmec Russell, ki je dirko začel z dvanajstega mesta, ostaja edini dirkač v karavani, ki je vse letošnje dirke končal v prvi peterici. Mladi Britanec je ubral nekoliko tvegano taktiko, ki pa se je na koncu izplačala. “George je odlično opravil svoje delo,” je dejal Hamilton. “Dirko je začel na trdih gumah, ki so bile očitno boljše. Morda bi moral tudi jaz v prvem delu voziti s trdimi gumami. Vendar pa se je dobro prebil naprej in danes smo osvojili pomembne točke s petim in šestim mestom.”

Kar pa se tiče prehitevanja, je Hamilton dejal: ” Bilo je pošteno, imel je sveže gume, jaz pa sem bil nemočen.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish