Hamilton: Moje socialno življenje je bilo zelo revno

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2016 .

Delo, delo in še enkrat delo ter nobenega prostora za prosti čas? Ali to velja tudi za dirkača Lewisa Hamiltona? Lanskoletni svetovni prvak je opisal novo razvrstitev in vrednost svojega privatnega življenja.

»Večino svojega življenja sem bil strog in preresen ter vpleten v preveč zadev in projektov. Vse se je vrtelo le okrog dela in moje socialno življenje je bilo zelo revno,« je izjavil Hamilton v pogovoru za novo izdajo magazina GQ. »Ko me je moja partnerka vprašala, če greva lahko zvečer ven, se je morala na žalost zabavati sama, saj sem naslednji dan imel trening ali ostale aktivnosti. To ni dobro za privatno življenje,« je še pojasnil Britanec.

Trikratni svetovni prvak je kljub vsemu oseba polna življenja in očitno si je tudi vzel čas za zasebne dogodke, saj je ta teden obiskal Fashion Week v Parizu.

»Namesto da bi se umiril, bom raje živel še bolj aktivno in intenzivno. Nočem, da se bom, ko bom starejši, ozrl nazaj in ugotovil, kaj vse sem zamudil. Moja želja je biti najboljši dirkač na svetu in kljub vsemu imeti hkrati polno življenje; zato se mi namreč gre,«  je pojasnil svoje poglede.

Vendar njegovo življenje izven dirkališč ni bilo težko samo zaradi njegovih športnih in sponzorskih aktivnosti. »V bistvu smo prva uspešna temnopolta družina v tem poslu. Zaradi tega sem imel vedno občutek, da se moram potruditi in dokazati dvakrat bolj kot ostali. Kar pomeni, da sem se moral tudi dvakrat več prikrajšati pri zasebnem življenju kot ostali dirkači. Imam občutek, da sem le tako lahko postal to, kar dandanes sem,« je zaključil Britanec.