Hamilton mislil, da lahko zmaga

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2015 .

Lewis Hamilton je čutil, da ima možnosti za zmago v Singapurju, vse dokler se ni odločil predčasno končati dirke zaradi izgube moči njegovega dirkalnika.

Mercedesova dirkača sta na prvih postankih na dirkalnika nadela mehke gume, medtem ko sta Ferrarijeva in Red Bullov dirkač pred njim ostali na super mehkih. Hamilton je vodilno trojico kljub tršim gumam počasi lovil, nato pa je začel izgubljati moč. “Bil sem zelo optimističen,” je povedal Hamilton. “Fantje pred mano so bili na mehkejših gumah, jaz pa na trših pa sem jih vseeno dohiteval, zato sem menil, da se nam nasmiha zmaga. Dirkalnik je bil zelo dober, le čakal sem na trenutek, ko bom moral iz njega iztisniti vse, a do tja nismo prišli. Preprosto sem izgubil moč. Upal sem, da bomo našli hitro rešitev, toda ni je bilo. Prosili so me, naj opravim številne spremembe, vendar nobena ni pomagala. Zatem sta me prehiteli obe Marussiji in vedel sem, da zmaga ni več dosegljiva. Ko sta mi pobegnili, pa sem vedel, da tudi točk ne bom videl.”

Kljub težavam v Singapurju pa je Hamilton še naprej zadovoljen s svojimi predstavami. “Zadovoljen sem s svojim delom,” je pojasnil. “Vozil sem najbolje, kolikor morem, na kvalifikacijah sem premagal moštvenega kolega, od njega sem bil hitrejši na dirki, kar je vedno pozitivno. Menim, da so bili vsi pridni. Na zadnjih dirkah se je ekipa znašla v težavnem položaju, a sem prepričan, da se bomo pobrali.”

Moštveni kolega Nico Rosberg je dirko končal na četrtem mestu.

Foto: Mercedes