Hamilton Mercedesu napoveduje stroge pogovore za zaprtimi vrati

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2021 .

Lewis Hamilton je po kvalifikacijah za VN Monte Carla dejal, da se bo v moštvu, stran od kamer, treba pogovoriti, saj meni, da ga je ekipa pustila na cedilu.

Aktualni svetovni prvak in vodilni v točkovanju letošnjega prvenstva ke v monaški kneževini odpeljal ene izmed najslabših kvalifikacij letošnje sezone in osvojil šele sedmi štartni položaj. Tokrat ga je premagal celo moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je bil tretji, največja težava Hamiltona pa je bila, da mu ni uspelo ogreti gum. Po kvalifikacijah je namignil, da je za to krivo moštvo. “Danes zvečer ali pa po koncu dirkaškega konca tedna, se bomo strogo pogovorili z mojimi inženirji,” je povedal. “So stvari, katere bi morali storiti, pa jih niso. Toda iz tega se učimo in smo skupaj na dirki močnejši.”

Britanec ni želel podrobneje razkriti, česa moštvo ni storilo. “Ne morem veliko povedati, pa tudi ne želim biti preveč kritičen do moštva, razen za zaprtimi vrati, tam vsekakor bom.”

Hamilton je priznal, da je moštvo po četrtkovih treningih izgubilo pravo smer z nastavitvami dirkalnika. “Po tretjem prostem treningu smo naredili veliko sprememb nastavitev, saj je bil tretji trening katastrofalen. To pa je posledica dela v petek, ko smo popolnoma zgrešili z nastavitvami. Nato smo se z nastavitvami želeli vrniti nazaj, pa je bil dirkalnik še slabši, zato menim, da smo se po četrtu popolnoma izgubili.

Imemo velike težave z ogrevanjem gum, ta težava pa pride na tej stezi še bolj do izraza. Steza nikjer ni zelo hitra, pa tudi vreme nam ni bilo naklonjeno. Ni mi povsem jasno, kako je Valtteriju uspelo ogreti gume, zato bo potrebno opraviti veliko analiz.”

Hamilton bo dirko torej začel s sedmega mesta. “Sedmo mesto ni najboljše za začetek dirke tukaj, toda dal bom vse od sebe, da zmanjšam izgbo točk v prvenstvu. Do konca dirke bom nekako poskušal pridobiti nekaj mest.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish