Hamilton: Mercedes bo čez noč težko nadoknadil zaostanek za Ferrarijem

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2019 .

Lewis Hamilton meni, da bo njegovo moštvo zelo težko nadoknadilo zaostanek za Ferraijem potem, ko so na edinem pravem petkovem prostem treningu za njimi zaostali sedem desetink sekunde.

Potem, ko na prvem prostem treningu zaradi nesreče Georga Russella nismo videli pravega dogajanja, je drugi minil v prevladi obeh dirkačev Ferrarija. Povsem na vrhu je zaključil Charles Leclerc, tri desetinke pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettelom. Lewis Hamilton je na tretjem mestu zaostal že 0,669 sekunde. Britanec dan označil kot precej čuden ter ob tem izrazil skrb na Ferrarijevo formo.

“Drugi prosti trening je bil zame uspešen. Počutil sem se zelo dobro in bil veliko bolj samozavesten kot lani,” je dejal vodilni v skupnem seštevku, ki je v lanski sezoni po smoli Valtterija Bottasa dobil dirko.

“Kljub temu pa izgledata oba Ferrarija izjemno hitra. Trenutno izgleda, da so kar precej pred nami zato moramo zelo dobro preučiti kje zaostajamo v primerjavi z njimi. Težko je verjeti, da lahko preko noči nadoknadimo sedem desetink. Zagotovo pa bomo storili vse kar lahko v želji, da čim bolje pripravimo dirkalnik.”

Še nekoliko slabše je šlo Valtteriju Bottasu, ta je trening zaključil z zaostankom 1,1 sekunde oziroma skoraj pol sekunde za moštvenim kolegom. Ob koncu dneva je bil razumljivo nezadovoljen s svojimi časi krogov.

Pri Ferrariju so v Baku pripeljali svoje prve večje posodobitve. Charles Leclerc je ob tem poudaril, da je po nekoliko omejenem času treninga tega še težko ocenjevati. Poleg tega pa v nadaljevanju vikenda, glede na simulacij dirke pričakuje zelo konkurečen Mercedes,

“Mislim, da so bili precej hitri v svojih simulacijah dirke. Pričakujem, da bodo na kvalifikacijah povsem zraven. Sam sem zelo samozavesten na tej stezi, za nami je dober dan. Zagotovo pa nas jutri čakajo izredno zanimive in zahtevne kvalifikacije.