Hamilton: Lahko bi se boril za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2022 .

Lewis Hamilton meni, da bi se na dirki za VN Španije lahko boril celo za zmago, če ne bi v prvem krogu trčil s Kevinom Magnussenom.

Mercedes je v Barceloni svoj dirkalnik obogatil z obsežnim paketom novosti, ki so prinesle nekaj boljšo formo. Hamilton je dirko začel s šestega mesta, a je pri dvoboju z danskim dirkačem ekipe Haas prišlo do trčenja, zaradi katerega je moral sedemkratni svetovni prvak na nenačrtovan postanek v boksih, dirko pa je nadaljeval v začelju, s 50 sekundami zaostanka.

https://twitter.com/F1/status/1528484596202889216

Britanec je med vožnjo v ozadju razmišljal celo o tem, da bi predčasno končali dirko in s tem prihranili motor za naslednje dirke, toda na pobudo dirkaškega inženirja je ostal v dirki, ter se prebil do petega mesta.

Po dirki je Hamilton priznal, da je bil dirkalnik precej bolj vozen in da bi se lahko boril celo z Red Bullovima dirkalnikoma, ki sta na koncu slavila dvojno zmago. “To je znak, da gremo v pravo smer,” je dejal Hamilton. “Zdaj ne dvomim, da se bomo letos borili za zmago, saj bi se danes, če ne bi imel incidenta v prvem krogu, lahko boril z Red Bulloma. To mi daje upanje, da se bomo nekoč borili za zmago.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish