Hamilton kritičen do Pirellijevih gum: Slabše, kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2022 .

Lewis Hamilton je po koncu zimskih testiranj v Bahrajnu kritiziral letošnje Pirellijeve gume, ki naj bi bile po njegovem mnenju slabše, kot lani.

Pri Mercedesu so zimska testiranja končali z mešanimi občutki, saj so imeli kar nekaj težav z obnašanjem dirkalnika, potem ko so le tega močno posodobili s paketom, ki vključuje zelo majhne stranice. Rešitev je pritegnila veliko pozornosti, toda Mercedesov dirkalnik vsaj na razpredelnicah časov ni kazal forme, katera bi vlivala strah v kosti konkurence. Hamiltonov najboljši čas treh dni testiranj v Bahrajnu je bil skupno šele šestnajsti.

“Z letošnjimi pravili so želeli zmanjšati podtlak dirkalnika, tako da imamo na stezi vsi nekoliko manj oprijema, toda tudi gume so slabše, kot lani,” je povedal Hamilton.

“Fizično je letošnji dirkalnik lažje voziti, zdi pa se tudi, da je lažje slediti drugim dirkalnikom, kar pomeni, da smo šli v pravo smer,” je še dodal in izrazil upanje, da bo Pirelli v nadaljevanju sezone vendarle ponudil boljše gume. “Upam, da bomo lahko dobili boljše gume, ali pa da bodo delovale bolje na stezah, ki niso tako vroče.”

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj