Hamilton: Komaj sem stal 

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2018 .

Lewis Hamilton je dejal, da je takoj po dirki v Silverstonu komaj stal, saj ga je prebijanje na z zadnjega do drugega mesta zelo izčrpalo. Hamilton je po slabem štartu zdrsnil na tretje mesto nato pa je v tretjem zavoju vanj trčil Kimi Raikkonen. Britanec se je zavrtel in padel na osemnajsto mesto, do konca dirke se mu je z enim postankom uspelo prebiti do drugega mesta. Dirkač Mercedesa je bil po dirki, ko so najboljši trije čakali, da gredo na zmagovalni oder zelo mrkega obraza do Raikkonena. Na vprašanje ali je to posledica trčenja je odgovoril:
“Ne, zagotovo ne. Za vas, ki gledate dirko je veliko lažje. Na tej dirki sem dal vse od sebe. V vožnji sem porabil vso svojo energijo.”
“Ljudje pričakujejo, da izstopiš iz dirkalnika, pomahaš, se nasmejiš. Jaz pa sem komaj stal. Povsem drugače je če si v ospredju in nadzoruješ ritem. Prihajal sem iz ozadja.”
“Po dirki sem potreboval nekaj trenutkov, da sem globoko zadihal. S Kimijem nimam težav.”
Medtem, ko je imel Britanec po dirki težave z izčrpanostjo je imel zmagovalec dirke Sebastian Vettel težave v soboto. Bal se je, da bo zaradi bolečin v vratu moral izpustiti kvalifikacije. Nemec se je kljub bolečinam uspel doseči drugo mesto na kvalifikacijah, dirko pa nato dobil.
“V kvalifikacijah zaradi bolečin nisem ravno užival. Na dirki nato ni bilo težav.”