Hamilton je pričakoval dvoboj z Bottasom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2021 .

Lewis Hamilton je dejal, da je v zadnjih krogih dirke v Barceloni pričakoval dvoboj z moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom, saj ni pričakoval, da bo moštvo Fincu naročilo, naj se hitrejšemu dirkaču umakne.

Anglež se je po drugem postanku znašel na tretjem mestu, okrog 23 sekund za vodilnim Maxom Verstappnom in nekaj manj za Bottasom, ki pa je z Mercedesovega komandnega pulta dobil navodila, naj Hamiltona ne zadržuje. Finec je moštvenemu kolegu na videz malce otežil prehitevanje, a Hamilton pravi, da ni vedel za moštvene ukaze.

“Najboljša moštvena kolega sva,” je povedal Hamilton. “Iskreno, nisem vedel, da je dobil kakšno sporočilo, zato sem bil prepričan, da med sabo dirkava. To me ne moti, saj se je sezona šele začela. Sam pri sebi sem se približeval in pripravljal na prehitevanje. Bila sva na močno različnih taktikah, zato bi ga tako ali tako prehitel. Imel sem namreč bolj sveže gume, na vstopu v deseti ovinek pa sem videl prostor in ga izkoristil. Nisem bil povsem prepričan, vendar je Valtteri ravnal povsem pošteno. Upam, da ga nisem stal preveč časa. Tako zmaguje naše moštvo. Včasih se znajdeva v položaju, ko morava kot dirkača na prvo mesto postaviti moštvo. Za ekipo je drugo in tretje mesto zelo dober rezultat, toda ključno je, da zmagamo, saj zmaga prinese največ točk.”

Bottas je pojasnil, da Hamiltonu prehitevanja ni želel preveč olajšati, saj se je za tretje mesto boril s Charlesom Leclercom. “Dobil sem sporočilo in takrat sva bila na različnih taktikah, zato niti nisva bila v boju drug z drugim,” je pojasnil Finec. “V tistem trenutku sem želel Charlesu pobegniti, da bi imel dovolj prednosti za dodaten postanek, s katerim sem ga nato nameraval prehiteti. Zavedal sem se, da ne smem izgubiti preveč časa, zato sem se osredotočal na svojo dirko. Kot dirkač postaviš sebe in svojo dirko na prvo mesto, saj je to tvoje delo, toda hkrati sodelujemo kot ekipa, zato moštvu ne želiš pokvariti zmage, če je ta dosegljiva tvojemu moštvenemu kolegu, tebi pa ne. Poskušal sem ravnati tako, da je bilo dobro za moštvo in zame. V takšnih primerih je vedno težko, toda na koncu se je dobro izšlo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish