Hamilton je po poznem postanku že čutil dvojno zmago Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 18. septembra 2023 .

Lewis Hamilton je čutil, da bi Mercedes na VN Singapurja lahko slavil dvojno zmago, potem ko so v 44. krogu dirke izkoristili virtualni varnostni avtomobil, ki je bil aktiviran zaradi ustavljenega dirkalnika Estebana Ocona, in obema dirkačema na dirkalnik namestili nove, srednje trde gume.

Toda dirka se ni razpletla po Hamiltonovih načrtih, saj je George Russell v zadnjem krogu dirke storil napako in po dotiku zida ob stezi v 10. ovinku odstopil s tretjega mesta, katerega je nasledil Hamilton, ki je sicer priznal, da je bila največja težava dirke slabo startno izhodišče.

“Na koncu dirka ni bila prav posebna, toda cela ekipa se je odlično izkazala s taktiko in s postanki v boksih,” je povedal po dirki. “Dirko sem si precej otežil včeraj na kvalifikacijah, toda na koncu je bila precej razburljiva. Vedel sem, da Georga ne bom mogel prehiteti, saj je za prehitevanje potrebna velika razlika v hitrosti, vendar sem čutil, da bi lahko dosegli dvojno zmago.”

Trenutke ko je George Russel na VN Singapurja storil napako v 10. ovinku in v zadnjem krogu dirke odstopil

V taboru Mercedesa so bili nad razpletom dirke razočarani, saj je ekipa Mercedes v razvrstitvi prvenstva izgubila pomembne točke proti Ferrariju. “To, da je Lewis prišel do stopničk, je odlično. Na koncu je bil zelo hiter in na sploh je odpeljal odlično dirko. Škoda pa je, da George ni uspel obdržati rezultata, za katerega je trdo delal,” je povedal šef moštva, Toto Wolff. “Če bi končala oba dirkača, bi s tretjim in četrtim mestom osvojili veliko točk, tako pa smo jih proti Ferrariju izgubili.”

Wolff pa je priznal, da za zmago ne bi imeli nikakršnih možnosti, če ne bi tvegali s postankom med VSC. “Če ne bi tvegali, ne bi imeli možnosti za zmago, zato smo poizkusili in na koncu je Lewis prišel do stopničk. Če bi ostali na stezi, ne bi mogli zmagati, zato smo tvegali. Vedeli smo, da bomo v najboljšem primeru zmagali, v najslabšem pa končali na četrtem in petem mestu,” je še pojasnil Woff.

Foto: Mercedes

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje