Hamilton je obupal: V nedeljo zagotovo ne bomo zmagali

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2023 .

Lewis Hamilton si je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Braziliji obetal celo zmago na posvojeni domači dirki, toda po sobotni sprint dirki je Britanec stopil na realna tla in priznal, da ga je sprememba v obnašanju dirkalnika W14 presenetila, ter da so očitno ubrali napačne nastavitve, zaradi katerih so mu na sprint dirki hitro pošle gume.

24 krogov dolgo šprintersko preizkušnjo je dirkač Mercedesa pričel zelo obetavno, nato pa je začel izgubljati mesta in na koncu v cilj pripeljal na sedmem mestu, celo za Yukijem Tsunodo v dirkalniku Alphe Tauri.

Britanec je bil po dirki vidno razočaran, saj si je od nastopa v Interlagosu obetal več potem ko je na predhodnih dirkah v Austinu in Mehiki kazalo, da so pri Mercedesu dirkalnik W14 uspeli izboljšati. “Po zadnjih nekaj dirkah smo bili navdušeni nad napredkom,” je pojasnil Hamilton. “Potem pa takole prideš na drugo stezo in doživiš najhujšo degradacijo gum, kar si jih kdaj koli imel. Pri temu dirkalniku očitno res ne moreš vedeti, kaj lahko pričakuješ.”

Sedemkratni svetovni prvak pa se veseli konca sezona in že odšteva dneve do prvih krogov v novem dirkalniku, za katerega upa, da bo boljši, podobno, kot lani. “Le še nekaj dirk s tem dirkalnikom potem pa moi ga ne bo več treba voziti in bom vesel! Letos le odštevamo dneve do konca in poskušamo uživati v vsakem dnevu posebej.”

Hamilton, ki je bil zaradi prenizko nastavljenega dirkalnika diskvalificiran z drugega mesta na VN ZDA, pričakuje, da bo v nedeljo imel veliko težav, saj sumi, da so znova ubrali napačne nastavitve. “(Sprint) dirka je bila naporna. Dobro sem jo začel, potem pa sem naletel na težave z ravnovesjem dirkalnika. Dirkalnik je bil povsod podkrmarjen, potem nenadoma prekrmarjen, nato so povsem popustile zadnje gume. V srednjem sektorju sem imel težave z močnim podkrmarjenjem.

Verjetno smo dirkalnik nastavili narobe, toda zdaj je, kar je. Imamo enega izmed dirkalnikov z največjim zračnim uporom. Dno ni tako dobro, kot pri Red bullu, zato moramo uporabiti večji zadnji spojler, če želimo doseči pravo ravnovesje dirkalnika, vendar pa z njim ustvarjamo več zračnega upora in smo počasnejši na ravninah, manjšega krilca pa ne moremo uporabiti.

Ne vem, kako bomo to popravili za nedeljsko dirko, zato pričakujem dolgo popoldne. Dal bom vse od sebe, vendar zagotovo ne bomo zmagali.”

Foto: Mercedes

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje