Hamilton je bil “preveč prijazen” do Bottasa

Formula 1: Lewis Hamilton je bil preveč prijazen do moštvenega kolega Bottasa
Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2019 .

Lewis Hamilton pravi, da je bil preveč prijazen v dvoboju z moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom. Britanec meni, da je Fincu zmago preprosto podaril.

Hamilton je dirko začel z drugega mesta in celo nekoliko bolje speljal z mesta in se v prvi ovinek pripeljal ob bok Bottasu. Slednji se je v tretjem ovinku vendarle prebil pred Hamiltona, ki je ob koncu priznal, da njegova predstava ni bila najboljša.

“Nisem se dobro odrezal na kvalifikacijah,” je priznal. “Na dirki pa sem bil preveč prijazen v prvem ovinku in mu podaril zmago. Odpeljal je fantastično dirko, brez napak, zato si je zaslužil to zmago.

Ta steza mi ni najljubša. Zato sem tu vedno imel nekaj težav. Prav zaradi tega je ta dvojna zmaga dober dosežek. Moštvo je doseglo lep uspeh, Valtteri pa je bil res izjemen ta konec tedna in si je zaslužil zmago. Sam nisem vozil najbolje. Tu enostavno ne ujamem ritma. Na nekaterih stezah imam težave, na drugih pa jih nimam. Tega ne znam pojasniti. Na koncu sem bil hitrejši, toda do takrat je bilo že prepozno.”