Hamilton izgubil vrsto simpatizerjev

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2014 .

Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta se v letošnji sezoni, ko je Mercedes na stezo postavil tako dominanten dirkalnik, da imata tekmeca le drug v drugem, po le nekaj dirkah sezone zapletla v psihološko vojno, ki jo je začel prav Hamilton. Vse skupaj je postalo še precej bolj vroče pred dirko za VN Monaka, ko je Britanec dejal, da je letos za odtenek boljši od moštvenega tekmeca, predvsem zato, ker je precej bolj “lačen” uspeha.

“Odrastel sem v ne tako lepem kraju, ki se imenuje Stevenage,” je pred dirko izjavil Hamilton. “Živel sem na kavču v stanovanju mojega očeta, Nico pa je odraščal v Monaku z letali, hoteli, jadrnicami in podobnim, zato si bolj želim uspeti,” je dodal.

No, nepremišljena izjava, s katero je želel pridobiti simpatije, je imela ravno nasprotni učinek. Hamilton je namreč močno ujezil svoje nekdanje someščane. “Ne vem, kako lahko reče kaj takega, o kraju kjer je odraščal,” je bil zgrožen eden izmed meščanov. “Vedno se mora spominjati, od kje prihaja. Njegove izjave niso pravične.”

Meščani rojstnega kraja kljub vsemu pravijo, da so ponosni na Lewisa. “Je izjemen primer kaj lahko dosežemo meščani Stevenaga. Toda bilo bi bolje, če bi o kraju od koder prihaja, govoril lepše. Morda bi lahko raje poskrbel za nekaj promocije tega kraja.”

Odnosi med dirkačema Mercedesa pa so se še dodatno zakuhali po kvalifikacijah na ulicah Kneževine. Hamilton je bil namreč prepričan, da je Rosberg namerno zapeljal s steze in s tem preprečil Lewisu hiter krog, s katerim naj bi le ta prevzel vodstvo in nedeljsko dirko začel z najboljšega štartnega mesta. Rosberg je na dirki, kjer je bil Hamilton vidno raztresen med vožnjo za moštvenim tekmecem, na koncu tudi zmagal, Hamilton pa mu ni segel v roke in ga ignoriral na stopničkah za zmagovalce.

Niki Lauda je po dirki dejal, da ignoriranje Rosberga ni bilo dobro ne za Lewisa, ne za Mercedes, kot znamko. Hamiltona pa sta zdaj kritizirala še John Surtees ter Mika Hakkinen. Prvi je v eni svojih kolumn zapisal: “Nikakor ne dvomim v Hamiltonove vozniške sposobnosti, toda kar sem videl in slišal v Monaku mi ni bilo všeč. Razumem, da je bil Lewis frustriran, ker ni dobil priložnosti v zadnjem krogu, toda menim, da je reagiral popolnoma narobe.”

Hakkinen, ki je z McLarnom osvojil dva naslova, je dejal, da je Hamilton pokazal, kako slabo prenaša poraz. “Ne vem, če bo Lewis sploh razmislil o tem, da bi se opravičil za svoje obnašanje. To je stvar posameznika. Toda po mojem mnenju je ena izmed lastnosti dobrega zmagovalca tudi to, da zna dobro prenesti poraz.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish