Hamilton in Wolff jezna na Bottasa: Maxu je pustil prosto pot

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2021 .

Lewis Hamilton meni, da je njegov moštveni kolega Valtteri Bottas kriv, da je Max Verstappen na štartu VN Mehike prehitel oba in prevzel vodstvo na dirki, saj naj nebi storil dovolj, da bi Nizozemca zadržal za sabo.

Hamilton, Bottas in Verstappen so na zaviranju v prvi ovinek vozili kolo ob kolesu, a je dirkač Red Bulla zaviral pozneje in prevzel vodstvo, Bottas pa se je izogibal trku z moštvenim kolegom in postal žrtev Daniela Ricciarda, ki je trčil v njegov zadek in ga zavtrel.

Tako šef Mercedesa, kot Hamilton, nista bila zadovoljna s predstavo Finca, saj so pred dirko načrtovali, kako Verstappnu Preprečiti preboj mimo. “Vse skupaj sem si predstavljal malce drugače,” je povedal. “Mislil sem, da bo Valtteri bolje speljal in da bom lahko ujel njegovo zavetrje. Toda bil sem ob njemu, kar je sicer dobro. Toda potem sem zapiral svojo stran steze, da nebi nihče zapeljal na notranjo stran. Za sabo sem želel zadržati katerikoli Red Bulov dirkalnik je že bil za mano. Mislil sem, da bo Valtteri počel enako, a je očitno Maxu pustil prosto pot. Max je bil na dirkaški liniji, zato je zelo dobro zaviral v prvi ovinek, zame pa ni bilo nikakršnega upanja, saj sem bil na umazani notranji strani.”

Za Britanca pa je dirka postala še težja, ko je Bottas padel v začelje kolone. “Dirka je postala še težja. V ospredju smo imeli le en dirkalnik proti dvema njihovima, zato so se lahko poigravali s taktiko.” Kljub temu pa je Mercedesu uspelo taktično premagati Sergia Pereza in preprečiti dvojno zmago Red Bulla. “Sergio je bil zelo blizu v prvem delu in nisem mu mogel pobegniti. V nekem trenutku je bilo le vprašanje, ali bomo šli na postanek prej mi, ali oni. Zamenjali smo gume, vsi smo opravili dobro delo, toda na koncu so bile gume preveč obrabljene. Toda kjer je volja, tam je pot. Uspelo nam ga je zadržati za sabo, a če bi bila dirka daljša za en krog, bi izgubili to drugo mesto.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj