Hamilton in Verstappen zaradi novega trčenja znova pred komisarje

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2021 .

Lewis Hamilton in Max Verstappen bosta tudi po dirki v Savdski Arabiji morala na zaslišanje pred komisarje, kjer bodo razpravljali o njunem trčenju v 27. ovinku 28. kroga dirke.

Verstappen je Hamiltona prehitel z vožnjo izven steze in nato dobil navodilo, da mesto vrne v izogib kazni. Nizozemec je nekaj ovinkov kasneje upočasnil, Hamilton pa je trčil v njegov zadek. Oba sta osumljena “povzročitve trka” oziroma “ponavljanja resnih napak” ali “pomanjkanja obvladovanja dirkalnika” za kar je zagrožena tudi diskvalifikacija z dirke.

Hamilton si je pri trku poškodoval sprednje krilce, a je nadaljeval z dirko in zmagal, potem ko so Verstappnu povsem popustile gume.

Verstappen, ki je bil izbran za dirkača dirke, je povedal, da se Formula 1 zadnje čase več vrti okrog kazni, kot okrog dirkanja. “Na dirki se je zgodilo marsikaj, s čimer se ne strinjam, toda je kar je. Na stezi sem dal vse od sebe, toda na koncu so bile gume preveč obrabljene. K sreči gledalci vidijo, kaj je dirkanje, saj se to, kar se je dogajalo danes, neverjetno. Poskušal sem le dirkati, vendar se ta šport vrti bolj okrog kazni, kot okrog dirkanja. Zame to ni prava Formula 1. So pa v dirki vsaj uživali gledalci,” je še dodal Nizozemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish