HAMILTON in MERCEDES prejela priznanje dirkača in ekipe leta 2020

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

Strokovni magazin Auto Bild motorsport je v svoji aktualni številki izbral ekipe in dirkače leta. V Formuli 1 sta velika zmagovalca postala sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton in njegova ekipa Mercedes.

Lewis Hamilton je prejel zlati čevelj za dirkača leta že na dirki za VN Bahrajna, tik preden je bil pozitiven na test koronavirusa. Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, pa je prejel priznanje za ekipo leta. Wolff je dejal, da je to zanj velika čast, da lahko priznanje sprejme v imenu svoje ekipe. “Auto Bild je ena najpomembnejših revij na našem domačem nemškem trgu, zato sem z veseljem sprejel to nagrado v imenu vseh svojih kolegov.

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, je v imenu svojih kolegov prejel priznanje časnika Auto Bild Motorsport za ekipo Formule 1 leta 2020.

Avstrijec je pri tem izkoristil tudi priložnost, da se izrecno zahvali tudi pri svojem matičnem koncernu. “Brez Daimlerja uspeh v preteklih letih ne bi bil mogoč. Imamo podporo celotne družine Daimlerja in to je veliki privilegij, da lahko na dirkalni stezi zastopamo to podjetje.

Priznanje za dirkača Formule 1 leta 2020 – zlati čevelj – pa je dobil Lewis Hamilton.

Posebno zahvalo je izrekel tudi svojim predhodnikom, med njimi legendi Formule 1 Michaelu Schumacherju. “Uspeh ima veliko očetov. Michael je bil definitivno vpleten v ustvarjanje temeljev za ta uspeh ekipe, skupaj z Norbertom Haugom in Rossom Brawnom. Brez njih te ekipe v današnji obliki sploh ne bi bilo. Njihovo pripravljalno delo je bilo platforma, ki nam je omogočila te serijske zmage.”             

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish