Hamilton hvali svoje stratege

Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2017 .

Lewis Hamilton je po včerajšnji dirki pohvalil svoje stratege. Na nedeljski VN Kitajske je slavil svojo prvo zmago v letošnji sezoni in svojo 54. zmago v  karieri. Britanec se ob tem zaveda, da rezultat ni le njegova zasluga, ampak hkrati zasluga vseh tistih posameznikov, ki skrbijo za strategijo ekipe in same dirke.

»Verjamem, da smo bili dovolj hitri, da lahko nadziramo samo dirko. Če ne bi bilo faze z varnostnim avtom, bi to lahko tudi dokazali, tako pa smo bili odvisni od strategov, ki so naredili odlično delo,« je po dirki poudarjal Hamilton.

Hamilton ni vedno poslušal navodila iz boksov, če tudi so se na koncu ravno njihova navodila izkazala za boljša. Tokrat je še dodal: »Hvaležen sem svojim tehnikom, ki so mi dali pravi informacije, da smo lahko pokazali svoj maksimum in osvojili novo pomembno zmago.«

Z besedami se je navezal na uvodno dirko sezone, kjer so zmago izgubili ravno zaradi menjave pnevmatik v boksih. »Vsaka zmaga je seveda odlična, vendar mi je ta še posebno všeč, saj smo izgubili prvo dirko. Tako smo dokazali, da smo še vedno najboljši, ne samo na dirkališču, ampak tudi pri strategiji dirke,« je bil z  zmago zadovoljen tudi tehnični direktor ekipe Mercedes James Allison.

Strategija se je izkazala že v drugem krogu, ko je Vettel zamenjal pnevmatike v tiste za suhe pogoje, medtem ko je Hamilton ostal na dirkališču in si priboril svojo prednost. Tako sta si oba konkurenta v času faze varnostnega avta ponovno zamenjala pnevmatike, kar Hamilton opisuje kot odlično strateško odločitev.

Foto: Mercedes