Hamilton: Gume so pretrde

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2015 .

Lewis Hamilton, ki bo dirko za VN Monaka začel z najboljšega štartnega mesta, je dejal, da so Pirellijeve gume na ulicah kneževine pretrde. Čeprav imajo dirkači na voljo najmehkejši zmesi, so na kvalifikacijah imeli veliko težav pri ogrevanju gum na delovno temperaturo.

“Te gume je težko ogreti,” je dejal Hamilton. “Potruditi smo se morali, da smo jih pripravili do optimalnega delovanja. Zelo trde so, glede na to, da gre za mehko in supermehko zmes. Ko smo včeraj analizirali obrabo smo ugotovili, da zdržijo veliko krogov. Danes popoldan, ko je bilo še nekoliko hladneje, sem moral po pripravljalnem krogu odpeljati ogrevalnega in šele nato hitri krog. Še v hitrem krogu so bile počasne in na tak način sem moral pripraviti obe zmesi,” je pojasnil dirkač Mercedesa.

Supermehke gume so ta konec tedna letos prvič v uporabi, te pa naj bi bile bolj odporne na mehurjenje in drobljenje od lanskih.

Dirkač Force Indie, Sergio Perez je dejal, da so bili pri Pirelliju morda nekoliko preveč konzervativni s sestavo supermehke zmesi. “Supermehke gume sploh niso več supermehke,” je dejal Mehičan. “Iz njih so naredili srednje trde. Nudijo zelo malo oprijema. Dolgo časa se ogrevajo,” je dodal.

Valtteri Bottas je ocenil, da bi z mehko zmesjo lahko odpeljali celo dirko. “Na mehkih bi lahko odpeljali celo dirko, s supermehkimi pa nekje pol dirke. Zagotovo bomo videli en sam postanek v boksih. Mehka guma je pretrda, še supermehka je precej na meji. Prepričan sem, da imajo podobno mnenje vsi dirkači,” je dejal Finec.

“Tako je,” se je strinjal Bottasov moštveni kolega Felipe Massa. “Za to stezo je supermehka guma pretrda. Morda bo boljša naslednjič.”

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo