Hamilton: Ferrari ima precejšnjo prednost na ravninah

Formula 1: Ferrari ima veliko prednost v končni hitrosti pred Mercedesom
Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2019 .

Lewis Hamilton pravi, da sta bila Ferrarijeva dirkača do zdaj v Bahrajnu tako hitra, ker imata njuna dirkalnika precejšnjo prednost na ravninah. Hamilton je na kvalifikacijah za Sebastianom Vettlom na drugem mestu zaostal za 0.03 sekunde, a je priznal, da ni imel nikakršnih možnosti ogroziti čas, ki ga je postavil Charles Leclerc.

“Videli smo neverjeten tempo Ferrarijevih dirkalnikov,” je povedal Hamilton. “Nisem vedel, da bomo na koncu tako blizu, kot smo bili. Na ravninah dosegata visoke hitrosti, zato smo proti njima izgubili veliko časa. Zgolj na ravninah. Nekako so našli pot do višjih hitrosti na ravninah. Naš dirkalnik je bil danes dober, vendar nam ta steza v preteklih letih ni posebej ustrezala.

Toda danes smo vseeno dosegli dobro izhodišče za dirko. Veliko časa smo v resnici izgubili le na ravninah. V prvem sektorju smo izgubili dve ali tri desetinke sekunde zgolj zaradi končne hitrosti, tako da je razlika ogromna.”

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da mora Mercedes ugotoviti, zakaj so na ravninah bili počasnejši od Ferrarija. “Simulacija dirk je bila dobra,” je povedal. “Toda manjka nam končne hitrosti. Ugotoviti moramo, ali smo počasnejši zaradi steze, ali pa nam manjka moči. Seveda za dirko to ni dobra napoved. Prehitevanja so mogoča, vendar pa potrebuješ hiter dirkalnik na ravninah.”

Wolff meni, da je razlika v hitrosti verjetno posledica pomanjkanja moči ter prevelikega zračnega upora. “Zagotovo gre za kombinacijo obojega. “

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish