Hamilton: Ferrari favorizira Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2017 .

Lewis Hamilton je po dirki za VN Monaka dejal, da je več kot očitno, da je Sebastian Vettel pri Ferrariju izbran za prvega dirkača moštva. Nemec je ob prvih in edinih postankih prehitel do takrat vodilnega moštvenega kolega Kimija Raikkonena, čigar postanek je bil skoraj sekundo počasnejši. Finec, ki je po postanku na stezo zapeljal tik za počasnejše dirkače, kjer je izgubil še dodatnih nekaj desetink sekunde, je bil po dirki vidno zelo razočaran, a Vettel je, seveda pričakovano, zanikal, da pri taktiki ni šlo za načrtno zamenjavo mest med dirkačema, s čimer bi mu omogočili boljši položaj v točkovanju svetovnega prvenstva.

Toda Hamilton, ki zdaj za Vettlom zaostaja za 25 točk, je prepričan, da temu ni tako: “Jasno je, da so pri Ferrariju izbrali prvega dirkača, tako da bodo storili vse, da bo Sebastian vsak konec tedna osvojil čim več točk. Dirkač, ki vozi na drugem mestu, le težko s taktiko prevzame vodstvo, razen, če se ga moštvo ne odloči favorizirati, tako da je v tem primeru vse zelo jasno.”

Pri Mercedesu so Valtteriju Bottasu v Bahrainu kar trikrat naročili, naj se umakne Hamiltonu, Finec pa je v Španiji tudi priznal, da je tam bil zadolžen, da Vettla zadrži za sabo. Toda Britanec trdi, da od moštva ne bo zahteval, da favorizirajo njega. “Z moštvom še nisem govoril o tem in niti ne nameravam. Valtteri vozi zelo dobro in mislim, da za zdaj ni potrebe po tem, da bi se moštvo osredotočilo samo na enega izmed naju. Bolj pomembno je, da skupaj delujemo kot ekipa, tako kot do zdaj. Seveda so posamezne uvrstitve zelo pomembne, toda kdo ve, kaj se lahko zgodi proti koncu sezone. Vse se lahko obrne v prid drugemu dirkaču. Morda bom moral jaz pomagati Valtteriju. Zares se mi niti ne sanja. Poskrbeti moramo, da dirke končamo pred Ferrarijema, zato nam ni treba posegati po scenarijih, kakršnega so ubrali danes,” je še dodal Hamilton, ki je dirko za VN Monaka začel s trinajstega štartnega mesta, končal pa jo je na sedmem.

Foto: Ferrari