Hamilton dobil kitajsko veliko nagrado

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2017 .

Lewis Hamilton je dobil kitajsko veliko nagrado, ki je v začetnih krogih postregla s pestrim dogajanjem, zaradi katerih smo na stezi videli varnostni avto. Na drugo mesto je z nekoliko drugačno strategijo pripeljal Sebastian Vettel, s čimer sta omenjena dirkača trenutno poravnana po točkah v svetovnem prvenstvu. Max Verstappen je tekom dirke napredoval trinajst mest glede na štartno mesto ter tretji prečkal ciljno črto; Red Bullov moštveni uspeh je dopolnil Daniel Ricciardo tik pod odrom za zmagovalce.

Dirkališče na Kitajskem je bilo čez noč namočeno, nadaljnja napoved pa ne pričakuje še več dežja. Po FIA napovedih je verjetnost le-tega 20%. Štartna vrsta se je po včerajšnjih kvalifikacijah nikoli premešala, saj so komisarji podelili nekaj kazni. Antonio Giovinazzi bo začel pet mest nižje zaradi menjave menjalnika po nesreči. Kaznovana sta bila še Romain Grosjean in Jolyon Palmer, ki sta včeraj prehitevala v času dvojnih rumenih zastav. Slednji se je po krovu za ogrevanje odločil za začetek iz boksov, medtem ko je Vettel nekoliko zgrešil postavitev na štartnem mestu, kar so kasneje preučevali komisarji.

S štarta je najbolje potegnil Hamilton, kateremu so sledili dirkači v nespremenjenem vrstnem redu med vodilnimi tremi. Vettel je sicer nekoliko zaspal, a ohranil drugo mesto, za njim pa so bili Bottas, Ricciardo, Raikkonen, Kvyat, Verstappen, Alonso, Massa in Perez.

Kmalu je prišlo do kontakta med Lancem Strollom ter Sergiom Perezem. Stroll je bil izločen iz dirke, zaradi česar je na stezi veljal virtualni varnostni avto, ki se je po nekaj krogih umaknil. Perez je bil poklican v bokse, ker je imel potencialno predrto pnevmatiko. Komisarji so srečanje vzeli pod drobnogled, a se odločili, da ne bodo nadalje ukrepali.

Vettel je po petih minutah dirke zapeljal v bokse ter dvojno vodstvo prepustil Mercedesoma.

Takoj ko se je VSC umaknil, smo bili priča novi nesreči. Na štartno-ciljni ravnini se je razletel Giovinazzi ter s tem na stezo pripeljal varnostni avto. Dirkači so množično prihajali v bokse. Bottas se je pri ogrevanju pnevmatik v času SC ter izgubil številna mesta in padel na dvanajsto. Hulkenberg in Grosjean sta prešla pod preučevanje komisarjev zaradi prehitevanja pod SC. Nemec si je najprej prislužil pet-sekundno kazen, ker je prehiteval pod virtualnim varnostnim avtomobilom, potem pa še deset-sekundno zaradi nadaljnjih neupoštevanj pravil med obdobjem varnostnega avtomobila.

Vettel se je iz ozadja prebil za moštvenega kolega, ki je po radiu poročal o težavah motorja, ki naj bi bil brez navora. Fernando Alonso z McLarnom se je takrat znašel na sedmem mestu; pred njim je bil vrstni red sledeči: Ham, Ric, Ver, Rai, Vet, Sai. Prvo peterico je ločilo zgolj dobre tri sekunde.

V ozadju je Bottas pridobival mesta in se hitro vrnil v deseterico. Verstappen je v enajstem krogu prehitel moštvenega tekmeca Ricciarda za drugo mesto, za vodilnih pa je zaostajal dobro sekundo. Iz moštva so ga spodbudili, naj se pritiska proti Hamiltonu.

Po prvi petini dirke se je Perez približeval Alonsu, kjer se je obetal boj za sedmo mesto. V zadnjem krogu mu je vzel kar devet desetink in prišel do območja DRS. Tudi Verstappen je bil rahlo hitrejši od vodilnega Hamiltona, medtem ko je Ricciardo za vodilno dvojico izgubljal po več kot sekundo na krog ter se po radiu pritoževal o podkrmarjenju.

V osemnajstem krogu so Stoffela Vandoorna obvestili, da imajo težave z gorivom. Kevin Magnussen pa je bil preučevan zaradi prepočasne vožnje v času varnostnega avtomobila, a ukrepov ni bilo.

Ricciarda sta ujela oba Ferrarija. Najprej ga je uspešno napadel Vettel, potem pa je proti Raikkonenu boril, da zdrži takratno četrto mesto. V vodstvu je Hamilton letel po prazni stezi pred njim in nizal najhitrejše kroge. Prednost je povečeval proti štirim sekundam proti Verstappenu in moštvu sporočil, da bi s tistim setom pnevmatik lahko vozil do konca dirke. Preostali vrstni red v triindvajsetem krogu je bil sledeči: Vet, Ric, Rai, Sai, Alo, Bot, Mag, Per, Oco, Hul, Mas, Pal, Gro, Eri, Kvy, Van, Gio, Str.

Vettel se je hitro približal Verstappenu. Tudi Bottas na osmem mestu je bil zelo hiter, medtem ko je Daniil Kvyat poročal o težavah z močjo.

V ozadju je bilo nekaj obetajočih-se dvobojov. Esteban Ocon je moštvenega kolega spustil na deseto mesto, saj je imel slednji petnajst krogov bolj sveže pnevmatike in ga ni bilo smiselno zadrževati.

Po osemindvajsetih krogih so pri Alonsa obvestili o nekoliko uničenem Bottasovem dirkalniku ter ga tako želeli spodbuditi, da nazaj pridobi sedmo mesto. Hamilton je povečal svojo prednost na osem sekund, Raikkonen pa je po radiu podal mnenje, da njegove pnevmatike ne bodo zdržale še naslednje polovice dirke.

Grosjean je najprej prišel mimo Palmerja ter potem nekaj časa vozil na dvanajstem mestu. Verstappen je preširoko zapeljal čez ovinek, pri čemer je izgubil drugo mesto proti Vettlu. Kmalu zatem e zapeljal po nov set super mehkih pnevmatik. Kasneje sta po nove pnevmatike prišla še Vettel in Bottas tako kot Hamilton, ki se je skupaj z Raikkonenom pritoževal nad obrabo svojih. Po postanih je Vettel pridobil v primerjavi s Hamiltonom, saj je zaostanek zmanjšal na slabih sedem sekund.

V šestintridesetem krogu Sainz z enkratnim manevrom prehitel Alonso, ki je kasneje po počasni vožnji s tehničnimi težavami samo še parkiral dirkalnik ob stezi in tako zaključil dirko.

Po štiridesetih krogih je bil vrstni red: Ham, Vet, Ver, Ric, Sai, Rai, Bot, Per, Oco, Mag, Mas, Gro, Hul, Pal, Eri. Raikkonen je ravno takrat opravil postanek, nekoliko kasneje pa je Magnussen prehitel Ocona.

Obetal se je dvoboj med Sainzom in Bottasom za šesto mesto, saj se je Finec približal na zaostanek dobre pol sekunde. Hitro se je prebil mimo in obstajala je možnost, da ujame rojaka Raikkonena na petem mestu, s katerim sta imela podobno stare pnevmatike. Hamilton je povečeval svojo prednost pred Vettlom in tudi Raikkonen je počasi prihajal bližje Ricciardo, ki je bil nekje dvanajst sekund pred njim.

Enajsto uvrščeni Ocon je imel precej bolj sveže pnevmatike od Masse, tako da je prišel v DRS območje ter si obetal deseto mesto. Ni potreboval veliko, da se je prebil med dobitnike točk. Pred njim je moštveni kolega poskušal na osmo mesto pred Magnussena.

V zadnjih krogih se je bil dvoboj za stopničke med Red Bulloma. Moštvena tekmeca sta bila znotraj DRS območja, a Verstappen je uspel ohraniti mesto med vodilno trojico, čeprav je Avstralec dobival okrog 15km/h hitrostne prednosti. Tesno je bilo do zadnjega metra.

Končni vrstni red: Ham, Vet, Ver, Ric, Rai, Bot, Sai, Mag, Per, Oco, Gro, Hul, Pal, Mas, Eri; odstop: Alo, Kvy, Van, Gio, Str.

Foto: Mercedes