Hamilton: Dirk je preveč

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2018 .

Lewis Hamilton je dejal, da ne podpira večanja števila dirk na koledarju. Sam si ne želi, da bi bilo na koledarju več kot 21 dirk, kolikor jih je trenutno. S dokočno potrditvijo dirke v Vietnamu in skorajšnjo v Miamiju se lahko zgodi, da se bo število dirk na koledarju v dveh letih povečalo na 23 ali celo 24 dirk, če seveda katero izmed trenutnih dirkališč ne odpade iz koledarja. Sezona 2019 se bo tradicionalno začela z dirko v Avstraliji sedemnajstega marca, končala pa prvega decembra v Abu Dhabiju. Prvič po letu 1963, ko je bilo na sporedu 10 dirk se bo sezona tako zaključila v decembru.

Britanec, ki je na zadnji dirki v Mehiki osvojil peti naslov svetovnega prvaka se ne strinja z večanjem števila dirk. Po njegovem mnenju bi jih moralo biti manj.

“Če sem iskren se mi že sedaj zdi, da je to petindvajseta dirka v sezoni,” je pred dirko v Braziliji povedal Hamilton. “Večanje števila dirk se mi ne zdi najboljša ideja.”

Na vprašanje kakšno število dirk bi bilo po njegovem mnenju najbolj primerno je odgovoril:

“Nevem točno, zagotovo pa manj kot jih imamo sedaj. Verjetno 18, kot je bilo v preteklosti najbolje. Ne razumite me narobe, zelo rad imam dirkanje, toda sezona je zelo dolga. To pa zahteva veliko predanost od vseh nas, kar pomeni, da smo veliko časa precej daleč od naših družin. Sezona se daljša, prosti čas pa posledično krajša.”

“Za naslednjo sezono se začneš pripravljati takoj, ko se ta konča. To je zelo zahtevno. Ob tem pa moraš najti čas, da se nekoliko odklopiš in spočiješ. Ko se bo koledar razširil na 25 dirk me tu zagotovo več ne bo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish