Hamilton: Dajem vse od sebe

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2014 .

Lewis Hamilton je po dirki v Nemčiji dejal, da se ne more prav nikjer izboljšati v boju za naslov letošnjega prvaka, saj že sedaj daje vse od sebe.

Hamilton je bil prepričan, da je z zmago v Silverstonu prevzel pobudo v boju za letošnjo lovoriko, saj je zaostanek za moštvenim tekmecem Nicom Rosbergom z 29 točk zmanjšal na vsega štiri. Toda v Nemčiji je že na kvalifikacijah, kjer je raztreščil svoj dirkalnik, zapravil priložnost, da še bolj zmanjša zaostanek, čeprav se je z odličnim mercedesovim dirkalnikom iz ozadja uspel prebiti do tretjega mesta.

“Dajem prav vse od sebe, a se ne morem točkovno izenačiti z Nicom. Težko bi se še bolj osredotočil na svoje delo, ali bi še bolj trdo delal,” je dejal Hamilton, ki za Rosbergom zdaj zaostaja 14 točk.

“Nad dirko ne morem biti preveč navdušen, saj je za mano težak konec tedna, na koncu koncev pa sem v primerjavi z Nicom izgubil nekaj točk v prvenstvu. Hvaležen sem, da sem z uvrstitvijo na stopničke lahko omejil škodo. Letošnje prvenstvo je zame postal velik izziv, a to mi je všeč,” trdi Britanec.