Hamilton: Bottasu gre tukaj bolje

Formula 1: Lewis Hamilton je priznal, da je Valtteri Bottas v Šanghaju hitrejši
Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2019 .

Lewis Hamilton je po prvih dveh prostih treningih dejal, da se na stezi v Šanghaju za zdaj ne znajde tako dobro, kot njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je postavil najhitrejši čas drugega treninga, katerega je Hamilton sam končal na četrtem mestu, s sedmimi desetinkami sekunde zaostanka.

Hamilton je bil v svojem krog nekoliko oškodovan zaradi ostankov na stezi, drugi trening pa je pred tem začel z vrtenjem takoj po izhodu iz boksov. »Danes je bilo hladno, zaradi česar gume ne nudijo veliko oprijema v prvem krogu. Čaka nas delo, še posebej na moji strani garaže, saj se zdi, da gre Valtteriju tukaj precej bolje.

Ponoči bomo poizkušali najti izboljšave in upam, da bomo jutri močnejši. Dirkalnik je dovolj hiter za vodilna mesta, le prave nastavitve moramo najti. Lepo je videti, da smo tako izenačeni z Red Bullom in Ferrarijem. Slednji so, kot smo pričakovali, hitrejši na ravninah, toda v celoti gledano med najboljšimi dirkalniki ni velikih razlik. Tudi jutri pričakujem, da bodo razlike majhne.«

Bottas si z najhitrejšim časom ne dela utvar: »Do najhitrejšega kroga smo prišli z majhnimi koraki in na koncu je bil dirkalnik zelo dober. Toda to je šele petek, štejeta pa naslednja dva dneva.

Ferrarija sta na ravninah še vedno hitrejša od nas, mi pa smo bili na drugem treningu boljši v ovinkih. Lahko se še izboljšamo, toda zavedamo se, da bodo tudi drugi izboljšali svoje dirkalnike, zato bomo videli, koliko se lahko izboljšamo v primerjavi z drugimi.«

 

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish