Hamilton: Bottas si je zaslužil zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2018 .

Lewis Hamilton je po dirki priznal, da današnja zmaga ni ena njegovih najljubših potem, ko mu je zmago prepustil moštveni kolega Valtteri Bottas. Hamilton je v prvem delu dirke vozil za svojim moštvenim kolegom, ki je nadziral potek dirke, po postankih pa se mu je Vettel začel približevati, zato so pri Mercedesu uporabili moštvene ukaze in Bottas je moral spustiti Hamiltona predse. S tem je Britanec povečal prednost v skupnem seštevku pred Sebastianom Vettelom na 50 točk. Po dirki je Britanec dejal, da mu ta zmaga ne prinaša velikega zadovoljstva zaradi načina na katerega prišel:

“To je kar težek dn za nas, saj je Valtteri Bottas opravil izjemno delo celoten vikend, na koncu pa me spustil predse. On sedaj ni več v boju za naslov in to je bil izjemen vikend za celotno moštvo. Celotno moštvo je opravilo odlično delo, da smo dosegli prvo in drugo mesto. Razumem, da je za Valtterija težko, danes si je zaslužil zmage. Cilj moštva je osvojitev obeh naslovov in morali smo misliti tudi na to. Ni pa bila ta zmaga nič spektakularna.”

Bottas, ki je bil ob koncu dirke vidno razočaran je po dirki povedal:

“Ni najbolj prijetno. Je odličen rezultat za moštvo, saj smo osvojilli maksimalno število točk, toda osebo je bila zahtevna dirka.”

Finec je omenil, da so se o morebitnen takšnem razpletu pogovarjali že pred dirko.

“Vedno se pogovorimo o vseh mogočih scenarijih. Lewis se bori za naslov, prav tako moštvo. Imeli smo načrt, je pa vedno težko predvideti kaj se bo zgodilo na dirki.”