Hamilton: Boj z Buttnom me ne zanima

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2013 .

Lewis Hamilton je dejal, da ga ne zanima premagovanje nekdanjega moštvenega tekmeca Jensona Buttona in s tem nekoliko podžgal njuno rivalstvo. Lewis Hamilton in Jenson Buttona sta skupaj dirkala za McLaren od leta 2010, odnosi med njima pa so se ves čas ohlajali, McLaren pa je postajal vse manj “Lewisovo” moštvo. Ob koncu lanske sezone pa se je Hamilton odločil, da zapusti svoje nekoč sanjsko ekipo McLaren in se preseli k Mercedesu, čeprav je ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka leta 2008 dejal, da želi svojo kariero končati pri moštvu iz Wokinga.

McLaren je zdaj kot kaže postalo Buttnovo moštvo, kar Britancu zelo ustreza. “Svojo službo imam ta trenutek zares rad,” je dejal in pojasnil, da je vzdušje v ekipi po odhodu Hamiltona povsem drugačno.

Tudi Hamilton je nedavno izrazil veliko zadovoljstvo s svojo novo ekipo, zdaj pa je začel še psihološko vojno z Buttnom in izjavil, da ne bi bilo nič posebnega, če bi premagal svojega nekdanjega tekmeca . “Veseli me tekmovanje s Fernandom Alonsom. Rad bi premagal tudi Sebastiana Vettla, saj sta to dirkača, ki imata največ naslovov. Toda Alonso je v mojih očeh najhitrejši dirkač,” je povedal Hamilton.

Podobno kot Hamilton pred leti, pa je zdaj tudi Button, ne ozirajoč se na to, koliko spoštovanja mu izkazuje prvak iz sezone 2008, dejal, da bi svojo kariero rad končal z McLarnom. “Tu se počutim zelo domače. Ko bo prišel čas, bi svojo kariero rad zaključil tukaj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish